Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: Πτώση από 10% μέχρι 30% στις θερινές εκπτώσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ
- Πτώση μέχρι 10% στα καταστήματα της Κοζάνης - 20% στην Πτολεμαΐδα δείχνουν τα στοιχεία των εμπορικών Συλλόγων
Μεγάλη πτώση του τζίρου καταγράφεται στα εμπορικά καταστήματα της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα της ΕΣΕΕ, που δημοσιεύθηκε σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ποιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Εμπορικών Συλλόγων για την έναρξη του κύκλου εργασιών κατά τη διάρκεια των Θερινών Εκπτώσεων 2016, αναφορικά με τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζουν τα Γρεβενά και η Φλώρινα με 21-30% πτώση , ενώ η Κοζάνη καταγράφει πτώση του τζίρου της μέχρι και 10%.
Χειρότερη είναι η εικόνα για τα καταστήματα της Πτολεμαΐδας, όπου η πτώση του τζίρου κυμαίνεται από 11-20%.
Όπως ανέφερε και προ ημερών στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, ο κόσμος ήταν διστακτικός κατά την περίοδο των εκπτώσεων, γι' αυτό και καταγράφηκε για μια ακόμη φορά πτώση του τζίρου κατά 10%, ενώ η εικόνα ήταν χειρότερη από πέρυσι. Η κακή οικονομική συγκυρία επηρέασε την κίνηση στα καταστήματα πανελλαδικά,  ενώ οι αρχικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου που είχαν καλλιεργηθεί πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων τελικά δεν επαληθεύτηκαν.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, η γενικότερη συγκριτική εικόνα 2016/2015 μπορεί  να είναι βελτιωμένη σε ορισμένα σημεία της σε σχέση με τα αποτελέσματα της σύγκρισης των ετών 2015/2014. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι το καλοκαίρι του 2015 η διαδραματίστηκαν πρωτόγνωρα γεγονότα όπως η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και της τραπεζικής αργίας.
Οι εκπτώσεις τελειώνουν σήμερα, 31 Αυγούστου , με αρκετά καταστήματα της Κοζάνης να έχουν ρίξει τις τελευταίες ημέρες τις τιμές τους σε μεγάλο ποσοστό, προκειμένου να πετύχουν ρευστοποίηση.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου