Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Χάκερ έκλεψαν 500 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών από το δίκτυο Yahoo

Χάκερ έκλεψαν  500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών από το δίκτυο Yahoo στα τέλη του 2014, ανακοίνωσε ο όμιλος διαδικτυακών υπηρεσιών. Επίσης ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό.

Στα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης, όχι όμως και ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων που έγινε ποτέ», δήλωσε στο Reuters ο Μπρους Σνάιερ, γνωστός ειδικός στην κρυπτογραφία και την ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο του Yahoo! να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc. Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη δικτυοπαραβίαση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω, ανέφερε.



Η Καθημερινή‎ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου