Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν

Σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν, εκτός από τα ηπειρωτικά, και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από την Παρασκευή.
Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι ισχυρά τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανότατα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία.

Στη νησιωτική χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στο Δυτικό Αιγαίο με βροχές στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα καθώς στην βόρεια Ελλάδα, θα κυμανθεί από 12 έως και 28 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 20 έως και 30 βαθμούς, στην Δυτική Ελλάδα έως και 30 βαθμούς, και στα νησιά έως και 31 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη Βόρεια Κρήτη.

Με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές θα συνεχιστούν στα δυτικά και κεντρικά κυρίως τμήματα την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο οι βροχές φαίνεται να περιορίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου