Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μετρά τις πληγές της από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών η Π.Ε. Κοζάνης

Αρκετές καταστροφές περιουσιών και προβλήματα, στον απολογισμό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την τελευταία εβδομάδα. Το ύψος της βροχόπτωσης ήταν πολύ μεγάλο με τις συνολικές ποσότητες του νερού να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της εποχής και τους μετεωρολόγους να πέφτουν μέσα στις προγνώσεις τους των τελευταίων ημερών.

Πλημμύρισαν σπίτια σε αρκετές περιοχές της Π.Ε. Κοζάνης

15 συνολικά κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες. Χωράφια, αυλές σπιτιών, καταστήματα αλλά και υπόγεια κατοικιών βρέθηκαν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους κατοίκους των περιοχών του Βατερού, της Λευκόβρυσης, του Χρωμίου, της Γαλατινής αλλά και εντός της πόλης της Κοζάνης να μετρούν τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους. Στη Γαλατινή αυτή την ώρα (16:00 του Σαββάτου) βρίσκονται 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με δύναμη 13 αντρών. Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων που επενέβη η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι 36.

Πολλά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης, τόσο σε επαρχιακούς δρόμους όσο και στην Εγνατία.

Στην Εγνατία Οδό, μεγάλη συσσώρευση υδάτων υπάρχει στη χ/θ Η & Κ 200,5 και συγκεκριμένα στο κομμάτι μεταξύ Κοίλων και Καλαμιάς, με τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν άντληση υδάτων από το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου. Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, από τον Α/Κ Κοίλων – Κοζάνης μέχρι και τον Α/Κ Σιάτιστας, έχει διακοπεί και διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Στην Επαρχιακή Οδό μεταξύ των οικισμών Αιανής και Καισαρειάς, στη θέση της διάβασης ρέματος, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Χ.Θ. 1+500 της Ε.Ο. Αιανής-Καισαρειάς, λόγω υποσκαφής του οδοστρώματος από υπερχείλιση του χειμάρρου στον κλάδο της οδού με κατεύθυνση προς Καισαρειά.

Συνολικά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στα παρακάτω σημεία:

– Επί της Εγνατίας Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον Α/Κ Κοίλων – Κοζάνης μέχρι και τον Α/Κ Σιάτιστας – Κοζάνης, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα στη χ/θ Η & Κ 200,5. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται στους προαναφερόμενους Ανισόπεδους Κόμβους και διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

– Επί της Επαρχιακής Οδού Αιανής – Καισαρειάς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγο καταστροφής που υπέστη το οδόστρωμα στο 2ο χλμ. της οδού από Αιανή προς Καισαρειά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Αιανής – Ρυμνίου.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

– Από τις 02:00 του Σαββάτου (10-09-2016) στο 33ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κοζάνης-Χρωμίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγο καταστροφής που υπέστη το οδόστρωμα.

– Από τις 08:30 του Σαββάτου (10-09-2016) στα παρακάτω σημεία του Επαρχιακού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και διάβρωσης του εδάφους:

– Στο 3ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Βάρης-Δ.Δ.Χρωμίου
– Στο 7ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Ποντινής-Δ.Δ.Χρωμίου
– Στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Βάρης-Δ.Δ.Εξάρχου
– Στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Ελεύθερου Α΄- Δ.Δ.Ελεύθερο Β΄
– Στο 4ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Δ.Δ.Κνίδης-Δ.Δ.Ιτέας.




kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου