Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

"Τσεκάπ σε αναμονή" στην Κλινική Euromedica στην Κοζάνη

Η Κλινική Euromedica, λειτουργεί με πάνω από 80 υποκαταστήματα πανελλαδικά και λειτουργία πολλών χρόνων, προχωράει σε μια κίνηση πρωτοποριακή, ορμώμενη από την κοινωνικο- οικονομική κρίση, με στόχο να σταθεί δίπλα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Με το "Τσεκάπ σε αναμονή" όποιος συμπολίτης επιθυμεί, αγοράζει ένα πακέτο υγείας, το οποίο θα κάνει χρήση ένας συμπολίτης μας που το έχει ανάγκη.

Η διοικητική διευθύντρια της κλινικής Euromedica Δήμητρα  Δεγρένη μίλησε στο ράδιοΛόγος με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, αναφερόμενη, αρχικά, στην κλινική και το προσωπικό της, αλλά και στις κοινωνικές της δράσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:
 "Κάθε επιχείρηση, όσο καλές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό να έχει , οι νοσηλευτές, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί είναι αυτοί που δίνουν ζωή στις μονάδες,. Δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα αυτό που κάνουν και προσπαθούν με όλα τα μέσα να βοηθήσουν τους  ανθρώπους με προβλήματα υγείας".

Τι γίνεται, όμως, με την αμοιβή στις ιδιωτικές κλινικές και τι πληρώνει τελικά ο πολίτης;

Η ίδια απαντάει: "Οι ιδιωτικές κλινικές, πέρα από εγκαταστάσεις, μηχανήματα, ανθρώπινο δυναμικό, έχουν πολλά πάγια έξοδα , προμηθευτές κ.ο.κ.. Η κλινική είναι συμβεβλημένη με τον πάροχο υγείας ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από την κλινική. και έχουν συμμετοχή επί του νοσηλίου τους. Εξυπηρετούνται και ιδιωτικές ασφάλειες και ειδικά πακέτα με ανασφάλιστους.  Ο θεράπων ιατρός και ο αναισθησιολόγος χρίζουν δικής τους αμοιβής που δεν καθορίζεται από την κλινική και στην κλινική πληρώνουν τη συμμετοχή με βάση το νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πρόγραμμα "Τσεκάπ σε αναμονή" 

Είναι μια δράση που εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς, όπως το ψωμί ή τον καφέ σε αναμονή. Λειτουργεί όταν κάποιος πληρώνει για έναν συνάνθρωπο που δεν έχει τη δυνατότητα.
"Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άπορους και άστεγους. Κάποιος πληρώνει πακέτο αξίας 23 ευρώ στην τιμή των 7 ευρώ, που περιλαμβάνει ένα πακέτο εξετάσεων. Επιτρέπεται η αγορά του πακέτου από οποιαδήποτε μονάδα πανελλαδικά και εξαργυρώνεται οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε μονάδα υγείας. περιλαμβάνει γενική αίματος, ζαχάρεως, ουρία, χοληστερίνη ,  ηπατικές κ.α..
Επίσης, γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί δράση συνεργασίας με το κοινωνικό ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου, μάλιστα υπάρχουν συζητήσεις για να προσφερθεί το πακέτο "πρόγραμμα σε αναμονή", στο πλαίσιο του κοινωνικού του προσώπου και ευαισθησίας που έχει η κλινική.
Η Euromedica  είναι ανοιχτή σε κοινωνικές δράσεις, κατά καιρούς, μάλιστα,  έχει διαθέσει το ασθενοφόρο και το πλήρωμα σε εκδηλώσεις και λοιπές δράσεις (ράλι, αθλητικού περιεχομένου, αγώνες κ.α.).
Πέρυσι διοργάνωσε με το προσωπικό της κλινικής εθελοντική αιμοδοσία και κατά διαστήματα βγάζει προνομιακά πακέτα πρόληψης για ημέρες  όπως καρκίνου του μαστού, προστάτη, θυρεοειδής, παιδικά προγράμματα κ.α.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου