Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κοζάνη: Τριήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα» 11-13 Νοεμβρίου

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η διοργάνωση του Τριήμερου Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο «κερνάμε Ελλάδα», το οποίο σχεδιάζεται να διοργανωθεί το διάστημα από 11 μέχρι 13 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των διοργανωτών, που δεν είναι άλλη από την εταιρεία τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, φιλοδοξία είναι τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , ο οποίος συμπτωματικά θα βρίσκεται στην περιοχή το διάστημα αυτό, στο πλαίσιο της επετείου απελευθέρωσης της Καστοριάς. Μάλιστα, ο σχεδιασμός της περιφερειακής αρχής προβλέπει και τη διενέργεια ενός έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου εκείνο το διάστημα, στην Κοζάνη, για να τιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Χρυσό Θυρεό (το χρυσό κλειδί).

Ειδικότερα και σε ό,τι φεστιβάλ γαστρονομίας, όπως είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας, στόχος είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων, ένα από τα λίγα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα και για συμμετοχές επιχειρήσεων και από άλλες περιφέρειες, μάλιστα τόνισε πως ήδη γίνονται ανάλογες επαφές με τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Κρήτης και Ηπείρου, για συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ προβλέπεται να είναι πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον, αφού τοπικοί επιχειρηματίες θα διοργανώνουν εκδηλώσεις γαστρονομίας με στόχο την προβολή των προϊόντων, ενώ σχεδιάζονται ακόμη και παράλληλες εκδηλώσεις με διάφορα happening  (ακόμη και χάλκινες μπάντες!). Μάλιστα σχεδιάζεται να συμμετέχουν αρκετοί επαγγελματίες chef , ακόμη και γνωστά ονόματα.

Το μήνυμα του φεστιβάλ θα αντανακλάται και από τον τίτλο του, δηλαδή «κερνάμε Ελλάδα», ενώ οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ικανοποιητική ανταπόκριση του εγχειρήματος από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, με τις μεγάλες εταιρείες του χώρου στον χώρο τον τροφίμων να είναι ήδη θετικοί ως προς τη συμμετοχή τους.





Πρωϊνός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου