Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Οι Κοζάκοι της Ρωσίας στην Κοζάνη! Μια ξεχωριστή παράσταση χορού τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Επέζησαν ξεπερνώντας κάθε κρίσιμη καμπή της ιστορίας. Ξεχώρισαν για το φιλοπόλεμο και ατίθασο πνεύμα τους. Αγαπήθηκαν για την αυθεντική τους παράδοση. Δικαίως οι Κοζάκοι θεωρούνται σημαντικό κεφάλαιο της Ρωσίας, μιας και από τον 14ο αιώνα ήταν φρουροί των συνόρων της.
Από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή. Στους χορούς τους καθρεφτίζεται η ζωή τους.
Στις κινήσεις, η ψυχοσύνθεσή τους. Στις παραστάσεις τους αντικατοπτρίζεται η ανεξαρτησία, η περηφάνεια, η γενναιότητα, η φαντασία και ο δυναμισμός τους. Στο πάθος τους, η αντοχή τους στο χρόνο.


Ετυμολογικά Κοζάκος σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος. Εκείνος που δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Γι” αυτό και οι Κοζάκοι όταν καταπιέστηκαν εξεγέρθηκαν. Και δεν δίστασαν να ζήσουν κατά καιρούς ακόμα και στις στέπες, όπου δεν αναγνώριζαν καμία εξουσία.
Οργανώθηκαν σε όλες τις περιόδους της ιστορίας ενάντια στους επιδρομείς, έδωσαν μάχες για την ανεξαρτησία τους, διακρίθηκαν για τις πολεμικές αρετές τους και θωράκισαν τον πολιτισμό τους. Στην εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία, οι Κοζάκοι ήταν οι πιο άφοβοι στρατιώτες.
Ο ίδιος ο Ναπολέον είχε πει πως “Οι Κοζάκοι είναι τα καλύτερα ελαφρά στρατεύματα που υπάρχουν. Αν τους είχα στο στρατό μου, θα πήγαινα σε όλον τον κόσμο μαζί τους”.

Στις παραστάσεις τους δεν θα μπορούσαν παρά να ξεδιπλώσουν την πλούσια κληρονομιά τους. Με περισσότερους από είκοσι διάσημους χορούς μεταξύ των οποίων οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka» και εξήντα αθάνατα τραγούδια της ρωσικής ψυχής, οι Κοζάκοι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας. Η φήμη του εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους, πολλές από τις οποίες δίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, μαγεύουν και καθηλώνουν με την επιδεξιότητα και την ομορφιά τους.

Παράσταση Χορού
Οι Κοζάκοι της Ρωσίας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ.
Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης, Κοζάνη

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 20 ευρώ και 15 ευρώ το παιδικό.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση : Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδης Ιπποκράτους 8, τηλ. 2461036028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου