Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη για το 2017 – Λάζαρος Μαλούτας: «Η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής είναι παράνομη και σκοτεινή»

Το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με βασικό θέμα τα Δημοτικά Τέλη του 2017.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στα δημοτικά τέλη για το έτος 2017, λόγω της οικονομική συγκυρίας.

Επίσης ανέφερε πως ο Δήμος επικεντρώνεται στη διαχείριση των απορριμάτων με στόχο την αύξηση των εσόδων.



 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Λαϊκή Συνέλευση, που έλαβε χώρα στον Οικισμό Αγίου Δημητρίου και αφορούσε τα θέματα που αφορούν τον οικισμό τόσο σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και το μείζον θέμα του χρωμίου στο νερό.



 Ακόμα θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Κατασκευή νέας πτέρυγας και αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης όπου ο Δήμος ανέλαβε την εκπόνηση του έργου με οικονομικό κόστος περίπου τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.  Πρόκειται για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και την αναβάθμιση της υφιστάμενης πτέρυγας, ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας και θα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

 


Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας, αναφέρθηκε στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, λέγοντας πως είναι στρεβλά τα στοιχεία που παρουσιάζονται μιας που τα ανταποδοτικά τέλη ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια από αυτά που τέθηκαν προς ψήφιση. Ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «η διαχείριση των ανταποδοτικών από πλευράς δημοτικής αρχής είναι παράνομη και σκοτεινή» καταγγέλλοντας πως ο Δήμος χρωστάει προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ 1 εκατομμύριο ευρώ το οποίο εισπράττει από τους δημότες και έθεσε ερώτημα για το που πάνε αυτά τα χρήματα.

 





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου