Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζει στο «τιμόνι» των Κασμιρτζήδων ο επί σειρά ετών πρόεδρος Γιάννης Πλόσκας

Συνεχίζει μια θητεία πολλών ετών, ως πρόεδρος στο σύλλογο της διαφύλαξης της Κοζανίτικης παράδοσης ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ, ο  Γιάννης Πλόσκας, ο οποίος επανεξελέγη πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο , ανανεώνοντας τη θητεία του. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες έγινε μια μικρή ανανέωση στο συμβούλιο, όπως είπε ο κ. Πλόσκας στο ράδιοΛόγος, με στόχο ο σύλλογος να παραμείνει δυναμικός.
Η αγάπη για το γλωσσικό ιδίωμα, για τα τοπικά και για την αποκριά, τον κάνει να συνεχίζει άοκνα, όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας και την ψυχή του, με στόχο τη διαφύλαξη της Κοζανίτικης παράδοσης.
Ο κόσμος τον έχει συνδέσει με το κοζανίτικο χιούμορ και την παρέλαση, με τον Γιάννη Πλόσκα να δηλώνει πως ο σύλλογος θα συμμετέχει εφέτος και στην παρέλαση και στο γλέντι του φανού και φυσικά με την καθιερωμένη θεατρική παράσταση στο κοζανίτικο ιδίωμα.
Το φετινό έργο που θα παρουσιαστεί την Αποκριά, φέρει τον τίτλο «της Γλύκας τα ιλιάτσια» και αφορά μια ιστορία με «ματζούνια» και διάφορα είδη που θα εμπορεύεται ένα νέο μαγαζί.

Ο σύλλογος έχει και κοινωνικό πρόσωπο, αφού κάθε χρόνο μέρος των εσόδων από την παράσταση θα δοθεί και φέτος στο σύλλογο αυτιστικών παιδιών. Προσπαθούμε να δώσουμε το γέλιο και να προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλόσκας, μιλώντας για μια δράση που γίνεται σταθερά χρόνια τώρα και προσφέρει στον συνάνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου