Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Νέα πτέρυγα στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
– Πρόταση για έγκριση στο νέο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Κατασκευή νέας πτέρυγας και αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης».

Πιο συγκεκριμένα, οι συμβαλλόμενοι δηλαδή ο δήμος Κοζάνης, η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και το Γηροκομείο, υπέγραψαν τη σύμβαση για την ανάπτυξη του Γηροκομείου με νέα πτέρυγα και εκσυγχρονισμό του παλαιού κτίσματος. «Ο Δήμος Κοζάνης αναγνωρίζει τον κοινωφελή χαρακτήρα αυτής της παρέμβασης», είπε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης , προσθέτοντας πως επειδή κανείς από τους δύο συμβαλλόμενους δεν έχει τη διαχειριστική ικανότητα, ανέλαβε ο δήμος την υλοποίησή του μέσω ΕΣΠΑ.
Ουσιαστικά, ο δήμος Κοζάνης αναλαμβάνει να δημοπρατήσει το έργο , να το παρακολουθήσει μέσω των υπηρεσιών του. Φορέας συντονιστή που αναλαμβάνει και την εκπόνηση της μελέτης, είναι η ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης , για την έκδοση οικονομικής αδείας. Από την πλευρά του το Τιάλειο Γηροκομείο αναλαμβάνει να διευκολύνει τις διαδικασίες, δίνοντας τα απαιτούμενα έγραφα κ.ο.κ.
«Ο δήμος Κοζάνης παρεμβαίνει για ένα κοινωφελές έργο, βοηθώντας στην υλοποίησή του «, είπε ο κ. Δεσποτίδης, διευκρινίζοντας πως με τα 4.5 εκ. ευρώ που θα δοθούν να γίνει νέα πτέρυγα για τη φιλοξενία γερόντων στο γηροκομείο, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η υπάρχουσα πτέρυγα . Η πρόταση θα κατατεθεί για έγκριση στο νέο ΕΣΠΑ.






prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου