Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Βράβευση του εξαίρετου επιστήμονα, με καταγωγή από το Βελβεντό, Χαρίσιου Μπουντούλα

Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Κοβεντάρειου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Εξέλιξη της Ιατρικής – Προσδόκιμο επιβίωσης – Μελλοντικές Προοπτικές».
Στην Κοζάνη βρέθηκε ο εξαίρετος επιστήμονας-Καρδιολόγος Χαρίσιος Μπουντούλας προκειμένου να βραβευτεί από το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ HJ-15 «Ι. Τράντας» Κοζάνης για την προσφορά του στην ιατρική.

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας-Καρδιολόγος Χαρίσιος Μπουντούλας είναι ένας από τους λίγους ερευνητές που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την κλινική, μεταφραστική, πειραματική και βασική έρευνα.

Ο καθηγητής Μπουντούλας θεωρείται «δάσκαλος» των ελλήνων καρδιολόγων, καθώς είχε καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων γατρών στις ΗΠΑ. Κοντά του μετεκπαιδεύτηκαν πολλοί Έλληνες καρδιολόγοι, από τους οποίους αρκετοί είναι διευθυντές καρδιολογικών κλινικών, διακεκριμένα μέλη του διδακτικού προσωπικού στις ιατρικές σχολές της χώρας και στελέχη σε διοικητικές θέσεις επιστημονικών εταιρειών.


Ο κ. Μπουντούλας στην ομιλία του αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν το προσδόκιμο επιβίωση του ανθρώπου τόσο κατά το παρελθόν όσο και στην σημερινή εποχή. Επίσης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της επιστήμης και τους στόχους που θέτει ο ιατρικός κόσμος για το μέλλον.

' ' ' '





 prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου