Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά από το πρωί της Πέμπτης. Πού θα βρέξει;

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά από το πρωί της Πέμπτης (06.10.2016) στη Βόρεια Ελλάδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός σήμερα σε όλη την Ελλάδα θα είναι, ξανά, άκρως φθινοπωρινός.
Οι νεφώσεις θα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά.
Τοπικές βροχές αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ εξασθενούντες από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος - Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος - Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη - Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 και στην Κρήτη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα - Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ εξασθενούντες από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική - Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 εως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη - Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 14 εως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κοζάνη - Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Κοζάνη σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
Για αύριο Παρασκευή 7/10, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 07-10-2016: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.



emy-meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου