Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Υπόθεση Μπεν: Έτσι πέθανε το παιδί. Στο φως η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί

Το ''ζουμί'' της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα κλειδί, έρχεται να δώσει απαντήσεις στην κινητοποίηση των Βρετανών  αστυνομικών, που συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι στην Κω.
Αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, σκιαγραφείται ως άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μπάρκα, που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον μικρό Μπεν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών στο χωράφι όπου έχουν επικεντρωθεί σε πρώτο στάδιο οι έρευνες.
Σύμφωνα με το ''Έθνος της Κυριακής'' ειδικός ερευνητής των βρετανικών Αρχών ανέλαβε να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον μάρτυρα, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια αποφάσισε να «ανοίξει το στόμα» του και να πει όλα όσα γνωρίζει.

Φέρεται να πλησίασε τους Βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να παραθέσει στοιχεία και πληροφορίες για τον μικρό Μπεν. «Στην προσωπική επαφή που είχαμε μαζί του, έπειτα από δική του προσέγγιση, ο μάρτυρας κατάθεσε τι είχε συζητήσει με τον οδηγό του εκσκαφέα, Κωνσταντίνο Μπάρκα. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ο ίδιος ο δράστης του είχε διηγηθεί τι συνέβη εκείνη τη μοιραία ημέρα. Μας έχει υποδείξει συγκεκριμένα σημεία που θα έπρεπε να αναζητήσουμε τα ίχνη του Μπεν», εξηγεί αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Οργισμένοι οι συγγενείς του Μπάρκα

Οι Βρετανοί αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο επίμαχο χωράφι που βρίσκεται στην περιοχή ''Ηρακλής'' και για ακόμα μία μέρα, σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και τη Βρετανία. Τα δημοσιεύματα πάντως των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, που κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι. Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Από την άλλη πλευρά η Κέρι Νίνταμ δηλώνει συγκλονισμένη από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών. Η μητέρα του μικρού Μπεν ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών από τους επικεφαλής και περιμένει την επίλυση του μυστηρίου, που άλλαξε τη ζωή της και καθήλωσε την κοινή γνώμη.

Το κόστος των ερευνών για τον μικρό Μπεν

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπεν, το κόστος των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 1 εκατ. λίρες, συμμετέχει ενεργά και ένας Ελληνας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιορκσάιρ. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην επικοινωνία μεταξύ των βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Πρόκειται για τον 36χρονο Θανάση Φουρλή, ο οποίος μίλησε για την τροπή που έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες μετά την αποκάλυψη ότι το μικρό αγόρι ίσως καταπλακώθηκε από εκσκαφέα σε χωράφι ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του.  «Οταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά προσφέρθηκα να συνδράμω στον νέο κύκλο ερευνών. Εστειλα e-mail στον υπεύθυνο της επιχείρησης λέγοντας ότι εάν θέλουν βοήθεια προσφέρομαι να βοηθήσω γιατί μιλάω την ελληνική γλώσσα και έχοντας εργαστεί στο νησί της Κω γνωρίζω την τοπική κοινωνία. Την επόμενη ημέρα ειδοποίησαν τον προϊστάμενό μου και κάπως έτσι εντάχθηκα στο δυναμικό της συγκεκριμένης επιχείρησης», δηλώνει ο Θ. Φουρλής ως προς το πώς ενεπλάκη με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης.

Ο Ελληνας αστυνομικός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην Κω. Οπως σημειώνει, «ο ρόλος μου αφορά στην επικοινωνία μεταξύ βρετανικών και ελληνικών αστυνομικών Αρχών, αλλά συμμετέχω και στις έρευνες. Για παράδειγμα, εάν κάποιος Ελληνας δεν μιλάει αγγλικά, τότε αξιολογώ τις πληροφορίες που προσφέρει. Η αρχική αυτή επαφή είναι σημαντική διότι επαφίεται σε μένα να εξετάσω κατά πόσο μία μαρτυρία συμβάλλει στις έρευνες, καθώς και στο να χτίσω μια καλή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ημών και του ατόμου που θέλει να μιλήσει».

Τα σανδάλια που φορούσε ο Μπεν

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην υπόθεση θρίλερ τα φορούσε και σε μια από τις τελευταίες του βόλτες πάνω σε μοτοποδήλατο, με τη σχετική φωτογραφία να βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών. Τα σανδάλια είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημί αγκράφα. Ο εμπειρογνώμονας Frank Harkness, δήλωσε σχετικά με τη σημασία που έχουν αυτά τα σανδάλια πως «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν.» Πρόσθεσε πως τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού και πως έχει ήδη βρεθεί ένα κομμάτι δέρματος στο χωράφι των ερευνών, που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.



Tromaktiko



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου