Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Παπακωνσταντίνου: Έκλεισα τον πολιτικό μου κύκλο - Ποιους κατηγορεί που δεν έχει τελειώσει η κρίση

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους η χώρα δεν έχει καταφέρει να βγει από την κρίση, είναι γιατί ακούσαμε φωνές λαϊκισμού και δεν συμφωνήσαμε μεταξύ μας στη υλοποίηση βασικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προχωρήσουμε παραπέρα», ανέφερε από την Κομοτηνή κατά την παρουσία του βιβλίου του με τον τίτλο «Game Over», ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά την περίοδο 2009-2011, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Πριν από δύο χρόνια υπήρχε προοπτική για να βγούμε από την κρίση. Η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα, ξαναέμπαινε στην ανάπτυξη και στην συνέχεια η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει μια στρατηγική που ήταν πιστεύω επιζήμια για την χώρα. Τώρα επιχειρεί να αλλάξει στρατηγική αλλά φοβούμαι ότι δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει», επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά τον όρο «Game Over» που παραπέμπει στον τίτλο του βιβλίου του, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «δεν αποτελεί ένα τέλος για την χώρα αλλά ένα «game over» για έναν τρόπο ζωής, ένα κράτος που σπαταλούσε χωρίς να ξέρει που ξοδεύει, για μια οικονομία που ήταν βασισμένη μόνο στα δανεικά και τις εισαγωγές. Η αλήθεια είναι ότι παρά το πολύ μεγάλο κόστος που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες, θα βγούμε από αυτή την ιστορία και θα βγούμε πιο δυνατοί και θα σταθούμε στα πόδια μας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι έχει κλείσει τον πολιτικότου κύκλο, παραμένοντας ωστόσο ενεργός πολίτης, χωρίς να στρατεύεται σε οποιονδήποτε πολιτικό ή κομματικό φορέα. «Έχω ζήσει μέσα σε δύο χρόνια αυτά που άλλοι πολιτικοί έζησαν μέσα σε δύο δεκαετίες», είπε.

Για τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, επεσήμανε ότι στις επόμενες εκλογές είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κεντροαριστερά κάτω από μια ευρύτατη ομπρέλα, στην οποία θα μπουν όλοι οι σημερινοί φορείς που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Βουλής, σημειώνοντας ότι αυτός ο σχηματισμός θα πρέπει να αποτελέσει «ένα νηφάλιο εταίρο για εκείνον που θα κερδίσει τις εκλογές».

Αποτιμώντας, εξάλλου, την έως τώρα παρουσία του νέου αρχηγού της Ν.Δ. ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής μεταρρυθμίσεων, ταυτοχρόνως όμως βρίσκεται σε ένα κόμμα το οποίο δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει ότι είναι εν πολλοίς υπαίτιο για τη κρίση στην οποία βρισκόμαστε».

«Η στάση της Ν.Δ. για το θέμα της δίωξης του κ. Γεωργίου για τα στατιστικά του 2009, για μένα είναι δυστυχώς ενδεικτική του ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει σε αυτό το κόμμα να προχωρήσουν μπροστά», κατέληξε.





newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου