Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΟctoberVesp στην Κοζάνη, η γιορτή για τους λάτρεις της βέσπας !

Εκατοντάδες κάτοχοι βέσπας, από διάφορα μέρη της χώρας, επισκέπτονται για το Παρασκευοσάββατο την Κοζάνη για το καθιερωμένο ΟctoberVesp.

Τη γιορτή που αποτελεί θεσμό για τους λάτρεις του είδους.

Είναι οι γνωστοί και ως vespisti και με το όχημά τους ταξιδεύουν παντού, ακόμη κι αν χρειαστεί, από την Ελλάδα στο Σεν Τροπέ.  Εκεί όπου έγινε πέρσι η παγκόσμια συνάντηση όλων των vespisti, στην οποία μετείχαν περίπου 50 άτομα από την Ελλάδα.

Χρειάστηκαν τρεις μέρες γι' αυτό το ταξίδι αλλά οι Vespisti, καθώς φαίνεται, είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις διαδρομές όσο και αποφασισμένοι, όπως είπε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης, μέλος του Vespa club Κοζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9. Η επόμενη παγκόσμια συνάντηση έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Γερμανία.

Στο μεταξύ όμως διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις εντός Ελλάδας, όπως αυτή που διοργανώνει το Vespa Club Κοζάνης. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο club το οποίο κάθε Οκτώβριο πραγματοποιεί το «ΟctoberVesp».

«Περιμένουμε περισσότερα από 150 άτομα στην Κοζάνη αυτό το τριήμερο (7-9 Οκτωβρίου).
Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, η οποία ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής, με την υποδοχή των Vespisti», είπε ο κ.Μουτίδης.


Το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες βέσπες θα κάνουν την εμφάνισή τους στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, με προορισμό τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Ιλαρίωνα.

Εκεί, οι μηχανικοί της ΔΕΗ θα τους ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να δουν από κοντά πώς παράγεται η υδροηλεκτρική ενέργεια.

«Είναι μια καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν την περιοχή και τα ξεχωριστά αξιοθέατα που διαθέτει», όπως ανέφερε ο κ.Μουτίδης.

Η μέρα του Σαββάτου θα κλείσει με μια συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή και την Κυριακή, μετά από ένα παραδοσιακό πρωινό, οι Vespisti θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής.








iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου