Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Δεν αλλάζουν. Το ίδιο και το επίδομα θέρμανσης

Ο κύβος ερρίφθη! Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 δεν αλλάζουν και επομένως θα πληρώσουμε όσα και πέρυσι. Ύστερα από τα πολλά σενάρια που κυκλοφόρησαν, τις αλλαγές, τις επιτροπές που δημιουργήθηκαν και το... μελάνι που χύθηκε ελήφθη η απόφαση να μην αλλάξει τίποτα. Επίσης, δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πώς φτάσαμε εδώ..

Η αποχώρηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη από το υπουργείο Οικονομικών οδήγησε και σε αλλαγή πλεύσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η νέα υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, συμφώνησαν ότι αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι σημαντικό και δραστικό, καλύτερα να μην προχωρήσουν σε μικρές αλλαγές, που θα ανακατανείμουν μικροποσά μεταξύ των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και των δικαιούχων του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το μεγάλο εμπόδιo για τα αυτοκίνητα ήταν η ανυπαρξία βάσης δεδομένων που δεν επιτρέπει να ληφθεί υπόψη η εμπορική αξία των αυτοκινήτων και ανάλογα να υπολογιστούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης το πρόβλημα που απέτρεψε τις όποιες αλλαγές είναι η αδυναμία να ανακατανεμηθούν στον ίδιο νομό τα επιδόματα, ώστε να ενισχυθούν οι κάτοικοι των ορεινών και επομένως πιο κρύων περιοχών και να μειωθούν τα ποσά για τους κατοίκους των πεδινών περιοχών όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο χαμηλές.

Επομένως δεν χρειάζεται πλέον να πάρετε... κομπιουτεράκι για υπολογισμούς. Αρκεί να δείτε τις περσινές αποδείξεις.




newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου