Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

6 τροφές που θα δυναμώσουν τη μνήμη σας

Όλοι θέλουμε ένα κοφτερό μυαλό και μια καλή μνήμη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν για παράδειγμα ειδικές ασκήσεις όπως το σταυρόλεξο και παιχνιδια μνήμης που ακονίζουν το μυαλό. Υπάρχει όμως και η διατροφή. Τροφές που με τις ουσίες που περιέχουν μπορεί να τονώσουν τη μνήμη μας.



Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι τροφές που επιλέγουμε επιδρούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό μας.

Ποιες είναι λοιπόν οι έξι τροφές που εγγυώνται ότι θα βοηθήσουν το μυαλό μας;

1. Σολομός

Τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά που περιέχονται σε ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες βοηθούν στην προστασία και στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου. Τα λιπαρά έλαια των ψαριών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των τροφίμων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο.

2. Μύρτιλα

Τα γνωστά σε όλους μα μούρα βοηθούν στην ταχύτερη δυνατότητα μάθησης, οξύτερη σκέψη και καλύτερο μνημονικό. Επίσης, η αντιοξειδωτική δράση του μύρτιλου, περιορίζει τη δράση των ελεύθερων ριζών και μειώνει τα συνέπειες στον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

3. Σπόροι κολοκύθας

Είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο που προστατεύει το μυαλό και βοηθά στο να μην έχουμε απώλεια μνήμης. Οι σπόροι κολοκύθας είναι, επομένως, μια αποδεκτή τροφή αν θέλουμε έναν υγιή εγκέφαλο, καθώς περιέχουν ψευδάργυρο.

4. Αυγά

Όταν δεν τα τηγανίζουμε και δεν τα συνοδεύουμε με μπέικον, τα αυγά λόγω της βιταμίνης Ε δίνουν δύναμη στον εγκέφαλο.

5. Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, οι οποίες περιέχονται στο κακάο και στη σοκολάτα, ανέστρεψαν σε υγιείς ανθρώπους την απώλεια της μνήμης που οφείλεται στην προχωρημένη ηλικία. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης διαπίστωσαν ότι η φυσιολογική μορφή έκπτωσης της μνήμης όχι απλώς μπορεί να «φρεναριστεί», αλλά ακόμη και να βελτιωθεί αισθητά χάρη στη συγκεκριμένη διατροφική παρέμβαση.

6. Φύκια

Τα φύκια περιέχουν υψηλά ποσοστά χημικού ιωδίου. Επειδή το σώμα δεν παράγει ιώδιο το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σώματος, θα πρέπει να το παίρνουμε από τη διατροφή μας. Ευτυχώς τα φύκια υπάρχουν άφθονα στη φύση και μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να τρώμε όσο πιο συχνά μπορούμε.



HEALTHVIEW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου