Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η τηλεφωνική απάτη στην Κοζάνη για δήθεν εμπλοκή σε τροχαίο

Δεν έχουν τέλος οι τηλεφωνικές κλήσεις των επιτήδειων σε συμπολίτες μας, από τους οποίους ζητούνται μεγάλα χρηματικά ποσά -ακόμη και αντικείμενα- για δήθεν εμπλοκή οικείων τους σε τροχαίο.
Η αστυνομική διεύθυνση έχει ενημερώσει για τη δράση της σπείρας, ωστόσο η απόσπαση χρημάτων συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.



Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που είχαν διαφανεί τα πρώτα κρούσματα της συγκεκριμένης απάτης με δέκτες πολλούς συμπολίτες μας και παρ΄οτι υπήρξε ενημέρωση, κάποιοι συνεχίζουν με το ίδιο σενάριο να αποσπούν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους με τη μέθοδο του συναισθηματικού εκβιασμού.
Σε κάποιες περιπτώσεις συμπολιτών μας μάλιστα το τηλεφώνημα "απάτη" έγινε σε ώρα που το συγγενικό πρόσωπο που δήθεν εμπλέκονταν σε ατύχημα, έλειπε πράγματι από το σπίτι ή και αναφέρθηκε και όνομα του δήθεν εμπλεκομένου προσώπου κάτι που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την κατάσταση.

Οπως και να'χει, ας είμαστε υποψιασμένοι ως προς τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε και κυρίως  να ενημερώσουμε και τους οικείους μας, ειδικά τους ηλικιωμένους ώστε να αποφευχθεί η εξαπάτησή τους.




Kozanionline



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου