Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το θάνατο του 20χρονου Δημήτρη από το Αγρίνιο

Νέες αποκαλύψεις για τον μυστηριώδη θάνατο του 20χρονου Δημήτρη Τσινιά στο Αγρίνιο, η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της το βράδυ της Παρασκευής. Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, στην έξοδο του τούνελ της οδού Γεωργίου Παπανδρέου.

Μετά από μήνες αδιάκοπης και μεθοδικής έρευνας, η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε ντοκουμέντα που δεν είχαν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας, στο θρίλερ του Αγρινίου. Στην εκπομπή της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου, φίλοι του άτυχου Δημήτρη Τσινιά 20 χρόνων, αποκάλυψαν όλα όσα τους εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, πριν χάσει τη ζωή του στο στημένο «τροχαίο»...

Τα όσα ήρθαν στο φως οδηγούν σε μια παρέα «σκληρών» νέων, που δρα ως συμμορία στην περιοχή...

Για πρώτη φορά, μίλησαν για απειλές , όπλα, ραντεβού –ενέδρες, καταδίωξη από μαύρο τζιπ και τον περίεργο ρόλο μιας κοπέλας, που είχε εμπλακεί με τη συμμορία και το θύμα τη προστάτευε.

Πλέον το ψεύτικο οικοδόμημα του τροχαίου ατυχήματος γκρεμίζεται και ολοκληρώνεται το παζλ ενός καλά μελετημένου εγκλήματος...

Στην εκπομπή μάρτυρες τηλεφωνούσαν από το Αγρίνιο και έδιναν στοιχεία για μέλη συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χρήστος Ανδριάς, που βρέθηκε στο στούντιο, τόνισε ότι θα καταθέσει νέο υπόμνημα στον Εισαγγελέα με τα στοιχεία που παρουσίασε το «Τούνελ» και με τις νέες μαρτυρίες που φώτισαν το θολό τοπίο.

«Οι μάρτυρες έχουν συνθέσει το παζλ και προς τιμήν τους τέθηκαν στη διάθεση της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. «Η μήνυση για ανθρωποκτονία που έχουμε καταθέσει, θα ανοίξει το δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας».

Απηύθυνε έκκληση στην κοπέλα που προστάτευε το θύμα, να πει στις Αρχές όλα όσα γνωρίζει για τα μέλη της συμμορίας. «Το οφείλει στη μνήμη του και ίσως με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει κι άλλα θύματα» κατέληξε.

Ο Δημήτρης Τσινιάς 20 χρόνων, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, στην έξοδο του τούνελ της οδού Γεωργίου Παπανδρέου. Ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, απέδειξε με την έρευνα του την εμπλοκή άλλου οχήματος. Αυτό προέκυψε και από δύο μάρτυρες που βρήκε το «Τούνελ» στον τόπο του συμβάντος, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα μαύρο τζιπ που χτύπησε τη μηχανή του άτυχου νέου.

«Τον κυνήγησαν με το τζιπ και τράβηξαν όπλο...»

Τα όσα περιέγραψε στο «Τούνελ» στενός φίλος του άτυχου Δημήτρη Τσινιά, είναι σοκαριστικά.

Ο μάρτυρας – «κλειδί» μίλησε στην κάμερα της εκπομπής από το σημείο όπου ο άτυχος νέος δέχτηκε τη βίαιη επίθεση από μέλη της ομάδας των «σκληρών», που εκμεταλλεύονταν τη φίλη του.

« Ο Δημήτρης μου είχε μιλήσει γι' αυτό το περιστατικό. Μου είπε πως τον κυνήγησαν δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα μαύρο τζιπ. Ο ένας από αυτούς κατέβηκε και τον απείλησε με όπλο. Κάποια στιγμή τον τράβηξε από τον ώμο. Ο Δημήτρης τον χτύπησε και διέκρινε πως είχε ένα τατουάζ στο χέρι σε στυλ μανίκι. Μετά του ξέφυγε τρέχοντας. Ανησύχησα και τον ρώτησα τι σκοπεύει να κάνει γιατί αυτό που του συνέβη ήταν σοβαρό. Δεν ήταν απλά ένας καυγάς, τον είχαν απειλήσει με όπλο. Εκείνος τότε μου απάντησε πως δεν σκόπευε να κάνει κάτι , γιατί πίστευε πως το θέμα είχε τελειώσει».

Ο μάρτυρας μετά το θάνατο του φίλου του, πήγε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του. Από αυτά που είδε και έμαθε, κατάλαβε πως δεν επρόκειτο για τροχαίο. Τότε αποφάσισε να ψάξει να βρει την κοπέλα που ο Δημήτρης προστάτευε, στην προσπάθεια του να μάθει τι συνέβη πραγματικά.

«Θυμήθηκα πως ο Δημήτρης μου είχε μιλήσει για εκείνη. Ήταν καλό παιδί και τη βοηθούσε, όλους τους βοηθούσε. Όταν κατάφερα να τη βρω στην αρχή δεν μου έλεγε τίποτα. Την πίεσα και ξέσπασε σε κλάματα. Τότε μου αποκάλυψε ότι αυτοί που κυνηγούσαν τον φίλο μου είναι αδίστακτοι και καλό θα ήταν να μην μπλέξει κανένας μαζί τους. Μου είπε ακόμα πως κυκλοφορούσαν με ένα μαύρο τζιπ. Πιστεύω πλέον πως κινήθηκαν εναντίον του επειδή ο Δημήτρης τη βοηθούσε να ξεφύγει από αυτούς. »

Ο μάρτυρας τόνισε ακόμα πως ο φίλος του λάμβανε συχνά μηνύματα και κλήσεις από αγνώστους. Μια φορά του είχαν κλείσει ραντεβού σε έναν τόπο και όταν ο Δημήτρης πήγε στο σημείο, είχαν φύγει.

«Όταν ρώτησα τη συγκεκριμένη κοπέλα αν αυτά τα άτομα την ξαναπλησίασαν μετά το θάνατο του Δημήτρη, μου απάντησε αρνητικά. Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία» κατέληξε ο μάρτυρας.

«Μου μίλησε για την κοπέλα και για την συμμορία που την εκβίαζε...»

Η φίλη του νεαρού Δημήτρη Τσινιά μίλησε στην εκπομπή για όλα όσα της είχε αποκαλύψει πριν χάσει τη ζωή του.

«Μου είχε κάνει εντύπωση το τατουάζ με την ημερομηνία στο χέρι του, γιατί ήταν πρόσφατη. Στην αρχή δεν ήθελε να μου πει τι σήμαινε για εκείνον . Μετά από πιέσεις , μου αποκάλυψε πως αναφερόταν στην ημέρα που θέλησαν να τον σκοτώσουν.»

Η μάρτυρας επέμενε να μάθει λεπτομέρειες αλλά ο Δημήτρης ήταν ανένδοτος. Κάποια μέρα πιεσμένος από διάφορα γεγονότα, άρχισε να της διηγείται τα περιστατικά που είχε ζήσει και που τον σημάδεψαν.

«Μου μίλησε για μια κοπέλα που κάποιοι εκμεταλλεύονταν και ο ίδιος βοήθησε με αποτέλεσμα να "μπει στο μάτι τους"».

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως η «σκληρή» παρέα από τότε, δημιουργούσε προβλήματα στο φίλο της.

«Μια μέρα που η κοπέλα ήταν για καφέ, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με τη συγκεκριμένη παρέα της. Τηλεφώνησε ξανά στον Δημήτρη για βοήθεια, εκείνος έφτασε στο σημείο, και τότε η «συμμορία» άρχισε να τον κυνηγά με απειλητικές διαθέσεις . Προσπάθησε να κρυφτεί με το μηχανάκι του σε μια πυλωτή πολυκατοικίας. Έγινε όμως αντιληπτός από ένα μέλος της παρέας που συνέχισε να τον κυνηγά με όπλο! Ακολούθησε μεταξύ τους συμπλοκή και ο Δημήτρης κατάφερε να ξεφύγει», είπε στο «Τούνελ» η φίλη του θύματος .

«Ο Δημήτρης πιστεύω ότι γνώριζε ποιοι ήταν αλλά δεν μου αποκάλυψε τα ονόματα τους γιατί δεν ήθελε να μπλέξω. Όσον αφορά την κοπέλα, ξέρω ποια είναι...» κατέληξε η μάρτυρας.

Οι φίλοι του θύματος διαλύουν την ομίχλη

Φίλος του θύματος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ», για ένα περιστατικό που έζησε.

Βρισκόταν μαζί με τον Δημήτρη και μια φίλη του , σε καφετέρια της περιοχής, όταν πέρασε από μπροστά τους ένας νεαρός.
Ήταν ο άνθρωπος που ενοχλούσε συχνά με κλήσεις και μηνύματα την φίλη του Δημήτρη που εκείνη την ώρα καθόταν μαζί τους . Ο Δημήτρης σηκώθηκε απότομα και είπε στην παρέα πως θα επιστρέψει σε λίγη ώρα. Τον ακολούθησε ένα από τα παιδιά που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο τραπέζι του.

Λίγο αργότερα όταν γύρισαν στην καφετέρια, διηγήθηκε στην παρέα πως είχε παίξει ξύλο με τον συγκεκριμένο άνδρα και πως αν δεν τον είχε ακολουθήσει ο φίλος του που τελικά τον σταμάτησε, το όλο πράγμα θα είχε πάρει μεγάλες διστάσεις.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον μάρτυρα ήταν πως ενώ ο καυγάς έγινε για την κοπέλα που καθόταν μαζί τους, εκείνη δεν προσπάθησε να σταματήσει τον Δημήτρη, αλλά ούτε αντέδρασε σε όσα τους διηγήθηκε όταν επέστρεψε στην παρέα τους.

Ένας ακόμη φίλος του Δημήτρη που τον είχε ενημερώσει για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του από την ομάδα των «σκληρών» , μίλησε στο «Τούνελ». Όπως είπε, άρχιζε να συνδυάζει τα γεγονότα και να ενώνει το παζλ του μυστηρίου μετά το θάνατο του φίλου του. Ο Τσινιάς του είχε εκμυστηρευτεί πως του επιτέθηκαν δύο άνδρες που κατέβηκαν από ένα μαύρο τζιπ. Άρχισαν να τον κυνηγούν και ο ένας που είχε στο χέρι ένα χαρακτηριστικό τατουάζ , τον έπιασε απ' τον ώμο και τον τράβηξε.

«Ο Δημήτρης δεν μίλαγε ανοιχτά γι αυτά τα θέματα. Ίσως γιατί ήθελε να μας προστατέψει. Μου είχε πει για μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και την είχε βοηθήσει, αλλά δεν μου την περιέγραψε ποτέ» κατέληξε ο μάρτυρας.

Απρίλιος 2016: Η μητέρα δείχνει στον τόπο τα πρώτα στοιχεία

Η μητέρα του άτυχου νέου Άννα Καπνιάρη που βρέθηκε στο στούντιο, τον Απρίλιο του 2016 είχε πάει με τον ρεπόρτερ του «Τούνελ» στο σημείο όπου ο γιος της έχασε τη ζωή του, λίγα μέτρα απόσταση από το σπίτι τους.

Τότε περιέγραφε στην κάμερα της εκπομπής τις συνθήκες που επικρατούσαν τη νύχτα που το παιδί της χάθηκε για πάντα. Ο καιρός ήταν καλός, είχε ορατότητα και δεν υπήρχε ολισθηρότητα στο οδόστρωμα.

Έδωσε εκεί στον τόπο τα πρώτα στοιχεία που άνοιξαν το δρόμο για να αποκαλυφθεί το στημένο σκηνικό θανάτου.

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης δεν φορούσε κράνος, η μηχανή στην οποία επέβαινε ήταν μικρού κυβισμού και δεν μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα που θα δικαιολογούσε μια τόσο σφοδρή πρόσκρουση με ακαριαίο θάνατο.

Όπως είπε στην εκπομπή, κοντά στο τούνελ υπήρχε παλλόμενος σηματοδότης που όμως την μοιραία νύχτα, δεν λειτουργούσε. Το ίδιο συνέβη και με μια κάμερα ασφαλείας που υπήρχε εκεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η οικογένεια με την έρευνα της αλλά και με τη συμβολή ειδικού πραγματογνώμονα, θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή δεύτερου οχήματος που έπεσε με δύναμη πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε ο άτυχος νέος.

Το δυνατό χτύπημα που δέχτηκε το δίκυκλο φάνηκε και από τη στρέβλωση που είχε υποστεί ο σκελετός του. Το τιμόνι σχεδόν ενώθηκε με τη σέλα καθίσματος.

Η μητέρα του θύματος τότε αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα καυγά που είχε ο γιος της με την παρέα μιας φίλης του. Ο Δημήτρης είχε προσφερθεί να τη βοηθήσει για να ξεφύγει από τη συγκεκριμένη ομάδα των «σκληρών» και την είχε φιλοξενήσει για δυο βραδιές, στο σπίτι του παππού του.

Οκτώ μήνες μετά : Μαρτυρίες φίλων ρίχνουν φως στο σκοτάδι

Μετά από οκτώ μήνες οι μάρτυρες άρχισαν να μιλούν στο «Τούνελ» ο ένας μετά τον άλλο. Η μητέρα του άτυχου Δημήτρη, τους ευχαριστεί που εμφανίστηκαν έστω και τώρα για να ανάψει επιτέλους ένα φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια.

Στη θύμηση του αγαπημένου της γιου, λυγίζει μπροστά στην κάμερα. Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό του. Το μόνο που ζητάει είναι να δικαιωθεί η μνήμη του για να ησυχάσει η ψυχή του.




Πηγή:anikolouli


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου