Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Υπόθεση Μελίνας: Σε μια νοσοκόμα όλες οι ευθύνες για το θάνατο της 4χρονης

Μια μόνο νοσηλεύτρια βαραίνουν όλες οι ευθύνες του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας αμφισβητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Δ.Β. ότι δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Υπενθυμίζεται ότι στη χειρουργική επέμβαση συμμετείχε η Νεκταρία Πολάκη, ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και η οποία έχει κατηγορηθεί για κλοπή οπιούχων από το νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά τα αίτια θανάτου της Μελίνας, η οποία μπήκε για επέμβαση για «κρεατάκια», παραμένουν πολύ καλά σκεπασμένα από το υπουργείο Υγείας.

Ερωτήματα

Επίσης, το γεγονός να βαραίνουν μόνο έναν άνθρωπο οι ευθύνες προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς δεν είναι λογικό μια νοσηλεύτρια να δρα χωρίς εντολές γιατρού. «Τα εν λόγω πειθαρχικά παραπτώματα δεν προκύπτουν από καμία μαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και οι οποίοι συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση της άτυχης ανηλίκου.

Μάλιστα, στα συμπεράσματα της ΕΔΕ αναφέρεται ότι τα εν λόγω φάρμακα δόθηκαν με εντολή άλλου γιατρού, σύμφωνα με μαρτυρία της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη.

Ούτε τέτοια εντολή δόθηκε ποτέ από κανέναν γιατρό ούτε η νοσηλεύτρια χορήγησε τα συγκεκριμένα φάρμακα ούτε αναγράφεται κάτι σχετικό στη λογοδοσία», γράφει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι λέει η ΔΥΠΕ για το πόρισμα και τη νοσηλεύτρια

 Για "ψευδή καταγγελία" της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο η επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη, απαντώντας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πατρίς, η κ. Μαυρομάτη επισημαίνει ότι “Το πόρισμα της καθηγήτριας κ. Ματσώτα δεν καταλήγει πουθενά, με την έννοια ότι δεν ενοχοποιούνται κάποια πρόσωπα για τον θάνατο του παιδιού ούτε μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό είναι ψέμα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε νέα ΕΔΕ, γιατί δεν έχουμε απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη και χάθηκε ένα παιδί. Οι γονείς περιμένουν να μάθουν την αλήθεια και εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε να διερευνούμε την υπόθεση”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα το πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησε η παιδοαναισθησιολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευή Ματσώτα ολοκληρώθηκε χωρίς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα για τον θάνατο της 4χρονης  αλλά με αναφορές για παράβαση καθήκοντος σε μια καρδιολόγο, την αναισθησιολόγο και μια νοσηλεύτρια για την χορήγηση επιπλέον ποσότητας αδρεναλίνης στο παιδί (κάτι όμως που δεν συσχετίζεται με τον θάνατό του).

Σημειώνεται ότι εκτός από την διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τις συνθήκες θανάτου της Μελίνας, στη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.





πηγές
kretalive
eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου