Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σε παράρτημα του ΔΩΚ μετατρέπεται η ιστορική μπάντα της Κοζάνης

Η δημοτική αρχή Κοζάνης διαλύει την ιστορική Πανδώρα

Μετά από την καρατόμηση του αρχιμουσικού Πάρι Καραχάλιου από τη σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζεται η υποβάθμιση της ιστορικής Πανδώρας με την «Τροποποίηση Κανονισμού Λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης “ΠΑΝΔΩΡΑ”».



Επί θητείας Λευτέρη Ιωαννίδη και με πρόσχημα την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της μπάντας η Πανδώρα μετατρέπεται σε παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου, οι μουσικοί της χάνουν την αποζημίωση και ο ΟΑΠΝ αναλαμβάνει  πολλαπλές αρμοδιότητες .Το ρόλο του ελεγκτή, του απουσιολόγου των μουσικών,  του αρμόδιου για τις ώρες των μαθημάτων, καθώς και του τιμωρού! Αν κάποιος μαθητής της Πανδώρας δεν μείνει επί τριετίας στην μπάντα, θα πληρώνει δίδακτρα «Σύμφωνα με τα δίδακτρα του τρέχοντος έτους που ισχύουν στο αντίστοιχο όργανο στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης».

Κανένας μουσικός στο εξής δεν θα παίρνει χαρτζιλίκι για την παρουσία του στην μπάντα, κάτι που θα μειώσει δραματικά το ενδιαφέρον πολλών εν μέσω κρίσης. Να θυμίσουμε ότι οι μουσικοί της Πανδώρας , περίπου 50 τον αριθμό λάμβαναν 35 ευρώ το μήνα οι μαθητευόμενοι, το φυτώριο δηλαδή, 60 ευρώ το μήνα οι μουσικοί β’ κατηγορίας, οι οποίοι παίζουν ένα μουσικό όργανο, αλλά δεν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στην μπάντα και 100 ευρώ οι σολίστες, οι μουσικοί α΄ κατηγορίας.

 Με τα νέα δεδομένα : «θα αποζημιώνονται μόνο οι πτυχιούχοι στο όργανο για την κάθε τους εμφάνιση με 30€».Δηλαδή κανένας, αφού οι πτυχιούχοι αποχωρούν για σπουδές.
Δύσκολες εποχές για την Πανδώρα, η οποία διοικείται από ανθρώπους χωρίς γνώση για τις φιλαρμονικές και τον πολιτισμό γενικότερα. Αντί τουλάχιστον να συντηρήσουν τα υπάρχοντα εισάγουν νέα ήθη κι έθιμα καταστρέφοντας ό, τι παρέλαβαν από τους προκατόχους τους.

Προφανώς και το τελευταίο που ενδιαφέρει την νέα καθεστηκυία τάξη πραγμάτων είναι το ποιος θα διευθύνει την φιλαρμονική όταν παίζει εμβατήρια και κάλαντα, τα οποία δεν συγκαταλέγονται στην ατζέντα του νέου αρχιμουσικού κ. Χρυσοχόου.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες θα υπάρχουν τροποποιητικές διατάξεις στον κανονισμό, ειδικά στο θέμα των αποζημιώσεων , αφού δεν υπάρχουν πτυχιούχοι μουσικοί στην Πανδώρα. Πιθανόν να εφαρμοστεί ένας κανονισμός πληρωμής των μουσικών ανά παράσταση.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου