Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Γιατί σκοτεινιάζει τη νύχτα;

Μια θεωρία, που απέρριψαν οι επιστήμονες πριν από 200 χρόνια και εξηγεί γιατί σκοτεινιάζει τη νύχτα, έρχονται να αποδείξουν τώρα οι επιστήμονες παρατηρώντας εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Χαλάει ο καιρός. Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Αργά τη νύχτα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία. Βόρειοι άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία ενίσχυση από τη νύχτα και από τα βόρεια.

Aπίστευτες ιστορίες πίσω από πασίγνωστα τραγούδια που τραγουδάμε

Μια σειρά από κρυμμένες ιστορίες πίσω από πασίγνωστα τραγούδια, δίνουν άλλο νόημα σε κάθε στίχο. Άλλωστε από κάπου πρέπει να εμπνευστούν και οι στιχουργοί. Ιστορίες ή γεγονότα πίσω από στίχους που έχουν αλλιώτικη ερμηνεία αν τα προσέξετε διαβάζοντας τα νέα στοιχεία.

Για να δούμε λοιπόν μερικές απο αυτές.

Ανησυχία σεισμολόγων για την δόνηση στα Ιωάννινα

Την εκτίμηση ότι η σεισμική δραστηριότητα στα Ιωάννινα θα διαρκέσει αρκετές μέρες ακόμη, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, διευκρινίζοντας πως προς το παρόν «δεν είναι δυνατόν να προδιαγράψουμε εάν θα εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός ή εάν ο πρώτος σεισμός είναι ο κύριος».

Βράβευση του εξαίρετου επιστήμονα, με καταγωγή από το Βελβεντό, Χαρίσιου Μπουντούλα

Το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Κοβεντάρειου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Εξέλιξη της Ιατρικής – Προσδόκιμο επιβίωσης – Μελλοντικές Προοπτικές».
Στην Κοζάνη βρέθηκε ο εξαίρετος επιστήμονας-Καρδιολόγος Χαρίσιος Μπουντούλας προκειμένου να βραβευτεί από το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ HJ-15 «Ι. Τράντας» Κοζάνης για την προσφορά του στην ιατρική.