Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γιατί κολλάμε στην οθόνη του κινητού; Η επιστήμη απαντά

Είτε δουλεύετε στο γραφείο σας, είτε περπατάτε στον δρόμο ή απολαμβάνετε ένα υπέροχο γεύμα σε ένα υπέροχο εστιατόριο συνήθως έχετε ένα κοινό με τους υπόλοιπους συνανθρώπους σας: κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας.

Εργασιακός μεσαίωνας: Σπαστό ωράριο με μισθό 400 ευρώ, η νέα «μόδα»

Το σπαστό ωράριο είναι η νέα μόδα της εργασιακής ζούγκλας που έχει κατακλυστεί από ευέλικτους, κακοπληρωμένους ή και απλήρωτους εργαζομένους. Αλυσίδες γνωστών πολυκαταστημάτων, μακριά από το κέντρο της Αθήνας (π.χ. αεροδρόμιο, εθνική οδό), απαιτούν από τους υπαλλήλους να δουλεύουν 4 ώρες το πρωί και 4 το απόγευμα.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου εξηγεί γιατί έφυγε από την Ελλάδα

Μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, στο «Κ» της «Καθημερινής», έδωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου και μίλησε για όλα. Για τον Αλέξη Τσίπρα, την Χίλαρι Κλίντον, τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και το γιατί δεν ζει στην Ελλάδα μόνιμα πλέον.

Σεισμός στην Ιταλία: Τι λέει ο Κώστας Παπαζάχος

Ιδαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά και το νέο σεισμό μεγέθους 6.5 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιταλία, το πρωί της Κυριακής (30/10).
«Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έχουμε τρεις πολύ μεγάλους σεισμούς στην ίδια περιοχή», ανέφερε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχετικά με τη νέα σεισμική δόνηση που «χτύπησε» τη γειτονική χώρα το πρωί της Κυριακής.

Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Πότε τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο

Από 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο συνεπάγεται με μειωμένες χρεώσεις για όλους τους δικαιούχους. Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τη χειμερινή περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου.

Τραγική ιστορία: 18χρονη αυτοκτόνησε 37 ημέρες μετά την αυτοκτονία του φίλου της

Μια τραγική ιστορία κρύβει η αυτοκτονία 18χρονης το απόγευμα της Παρασκευής. Οπως αναφέρει το thestival.gr, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η κοπέλα πήδηξε συνειδητά στις σιδηροδρομικές γραμμές για να δώσει τέλος στη ζωή της. Το τρένο παρέσυρε το σώμα της άτυχης νεαρής διαμελίζοντάς το.