Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια και ολικός παγετός αναμένονται τις επόμενες μέρες στην Κοζάνη

Νέο ψυχρό κύμα θα κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή με τον υδράργυρο να αναμένεται να δείξει τις επόμενες ημέρες ακόμη και -11 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη, ίσως και πιο κάτω, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις.

Οι ίδιες προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονόπτωση στην περιοχή την Πέμπτη, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν τουλάχιστον ως την επόμενη Δευτέρα. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των κατά τόπους δήμων στη Δυτική Μακεδονία είναι σε ετοιμότητα για το νέο κύμα κακοκαιρίας και ολικού παγετού που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης , αναμένεται ολικός παγετός για αυτό χρειάζεται προσοχή από το κοινό. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «Θα ξεκινήσει από την Πέμπτη με βροχές και με την ενίσχυση των βόρειων ανέμων να χιονίσει από το απόγευμα της Πέμπτης, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να καθοριστεί. Αυτό θα κρατήσει ως τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σταδιακά θα εξασθενίσουν αυτά τα φαινόμενα, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι και θα σημειωθεί ολικός παγετός για την Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή, με θερμοκρασίες -10 μέχρι και -15 βαθμούς Κελσίου. Με κύριο χαρακτηριστικό τους ενισχυμένους βοριάδες και αισθητή την αίσθηση του κρύου.
Ο ίδιος συνέστησε προσοχή ειδικά στους οδηγούς, ενώ ενημέρωσε τις υπηρεσίες για την προμήθεια αλατιού. Μάλιστα, σχεδιάζεται η ρίψη αλατιού το βράδυ της Πέμπτης για να διατηρηθεί ανοιχτό το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Αν και η χιονόπτωση θα σταματήσει την Παρασκευή , οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να παγώσουν το οδικό δίκτυο.


Η πρόβλεψη σύμφωνα με το meteo.gr







από τον Πρωϊνό Λόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου