Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Νέα επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη εβδομάδα

Καλυτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να παραμένει κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το μηδέν , ενώ  ο μαλακός καιρός έλιωσε σε κάποιες περιπτώσεις τα χιόνια, τα οποία ωστόσο παραμένουν στους ορεινούς οικισμούς, φτάνοντας ακόμη και τα 70 εκατοστά! Για την εξέλιξη του καιρού και την πρόσκαιρη επιδείνωση που φαίνεται να έρχεται, μίλησε  ο Πρόδρομος Ασλανίδης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Όπως τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά » είναι καλύτερες οι συνθήκες, τα φαινόμενα σταδιακά περιορίστηκαν οι χιονοπτώσεις στις πολύ ορεινές περιοχές θα σταματήσουν. Αναμένεται μια μικρή βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο και οι θερμοκρασίες να φτάνουν 4-5 βαθμούς πάνω από το μηδέν, με ξαστεριά και πτώση θερμοκρασίας τις πρωινές ώρες, όπου ο υδράργυρος θα πέφτει και στους -7βαθμούς Κελσίου.
Για αυτό τις πρωινές και βραδινές ώρες χρειάζεται προσοχή. Αυτό θα διατηρηθεί μέχρι και τη Δευτέρα, όπου και φαίνεται μια μεταβολή του καιρού , η οποία θα μας απασχολήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μέχρι τότε δεν αναμένονται νέες χιονοπτώσεις .

Εντωμεταξύ, σε ορεινές περιοχές επιχειρούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, αλλά το βράδυ όπου υποχωρεί η θερμοκρασία θα δημιουργείται παγετός. Το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες στους ορεινούς οικισμούς ξεπερνάει τα 70 εκατοστά αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές ξεπερνάει τα 30 εκατοστά!
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως απάντησε σχετικά για την πρόβλεψη του καιρού ο κ. Ασλανίδης «θα υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας που θα μας επηρεάσει , με καλές όμως θερμοκρασίες που δεν θα υποχωρούν πολύ. Θα είναι μικρής διάρκειας το κύμα επιδείνωσης και θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Ακόμη βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και είναι αναμενόμενες οι χαμηλές θερμοκρασίες».

Ο ίδιος χαρακτήρισε πρωτοφανές το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από  την αρχή του Γενάρη, αλλά σημείωσε επίσης ότι ο χειμώνας δεν τέλειωσε…!





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου