Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ιταλία: Θαύμα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου! Βρέθηκαν έξι άνθρωποι ζωντανοί

Θαύμα στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα την Τετάρτη (18/01), ενώ οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έσβηναν.
Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.


Ένα κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους έξι επιζώντες που εντοπίσθηκαν.Μια γυναίκα, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, μόλις απεγκλωβίσθηκε και μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ στην συνέχεια, με μεγάλη προσοχή, πρόκειται να απεγκλωβισθούν και οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι. Πρόκειται για τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζητήθηκε η βοήθεια ελικοπτέρων από την πόλη της Πεσκάρα, τα οποία μεταφέρουν και ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση περιστατικών υποθερμίας καθώς αυτοί οι έξι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και σχεδόν 48 ώρες παγιδευμένοι μέσα στο χιόνι.



Μία τεράστια χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων στην περιοχή του Αμπρούτσο της Κεντρικής Ιταλίας, καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγνοούνται περίπου 30 ένοικοι, που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τόνους χιονιού αλλά και από πέτρες. Το ξενοδοχείο ήταν χτισμένο στη σκιά του Γκραν Σάσο.

«Το ξενοδοχείο έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί και φωνάζουμε προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν επιζώντες, αλλά δεν παίρνουμε καμία απάντηση και δεν ακούμε φωνές», είχε δηλώσει ο διασώστης Αντόνιο Κροτσέτα, μέλος της Αλπικής Ομάδας Διάσωσης που βρίσκεται επιτόπου.

Ζωντανοί από τα συντρίμμια του ξενοδοεχείου έχουν ανασυρθεί δυο άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και 4 νεκροί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο διασωθέντων, μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να μπορέσουν να καταφέρουν να βρουν εγκλωβισμένους ανθρώπους ακόμη εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένες .

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστεςτης Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου