Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κρήτη, το χρονικό της τραγωδίας: Γύρισε μεθυσμένος και χτύπησε το μωρό κι εμένα

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγωδία με το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι που βρήκε τον θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα, στη Σητεία της Κρήτης! Θύμα, ως φαίνεται ενδοοικογενειακής βίας, το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στο σώμα, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.


Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο 52χρονος πατέρας –πληροφορίες αναφέρουν πως βρισκόταν σε κατάσταση μέθης– λογομάχησε έντονα με την 30χρονη μητέρα. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, άρχισε –βάσει των ίδιων πληροφοριών– να της επιτίθεται, πετώντας μάλιστα προς το μέρος της ένα κινητό τηλέφωνο. Ομως, εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Το 5,5 μηνών αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Σητείας.

Στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ. Εκεί οι γιατροί σοκαρισμένοι έκαναν τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, «το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στη 01:00 π.μ., όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ. το βρέφος υπέστη ανακοπή. Εγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ. το παιδί κατέληξε».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα».

Χθες ο πατέρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεαπόλεως και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα. Η μητέρα που παρακολουθείται από ψυχολόγους, υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι τσακώθηκε με τον άνδρα της, ο οποίος γύρισε μεθυσμένος στο σπίτι και τη χτύπησε μαζί με το μωρό, και βρίσκεται κάτω από ψυχολογική παρακολούθηση.





etypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου