Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δύσκολη η πρόσβαση σε σχολεία του νομού -Υπολειτουργούν τα νηπιαγωγεία στην Εορδαία-Κλειστά τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου , κλείνουν δώδεκα μέρες με καιρικές συνθήκες πρωτόγνωρες στη διάρκειά τους, και τα σχολεία αγωνίζονται με τα όποια μέσα διαθέτουν να λειτουργήσουν. Στο Δήμο Εορδαίας παρατηρείται έντονο πρόβλημα στη θέρμανση των νηπιαγωγείων και ειδικά σε κάποια που δεν θέτουν σε λειτουργία το λέβητα πετρελαίου λόγω άρνησης της οικοδομής.
Η ενίσχυση με ηλεκτρικά σώματα δεν αρκεί και ως εκ τούτου πολλά νήπια παραμένουν στο σπίτι. Επίσης το 8ο νηπιαγωγείο πλημμύρισε από διαρροή και από τη Δευτέρα μετακόμισε στο 7ο όπου και συστεγάζεται παραμένοντας ακόμα κλειστό. Τα υπόλοιπα έχουν θέσει σε λειτουργία το πετρέλαιο προκειμένου να ζεσταθούν.

Επικίνδυνη η πρόσβαση σε πολλά σχολεία

Σε γενικά πλαίσια τα σχολεία είναι θερμαινόμενα, αλλά οι αυλές παγωμένες και η πρόσβαση σε αυτά δύσκολη. Στο γυμνάσιο του Καπνοχωρίου , οι μαθητές αναγκάστηκαν να περπατήσουν από την αρχή του δρόμου του χωριού ως το σχολείο μιας και το λεωφορείο δεν μπορούσε να προχωρήσει. Αλλά και σε πολλά ακόμα περιφερειακά σχολεία η κατάσταση είναι σαφώς πιο δύσκολη από αυτή στην πόλη της Κοζάνης και πιθανόν οι αρμόδιοι να τα δουν με άλλο μάτι. Επίσης το παράρτημα γυμνασίου Κρόκου στην Άνω Κώμη παραμένει κλειστό, αφού δεν έχει νερό, όπως και εκείνο του Πολυμύλου.

Όσον αφορά τη διάνοιξη δρόμου προς τας σχολεία ενημερώθηκαν οι διευθυντές ώστε να καλέσουν τους εκάστοτε συλλόγους γονέων και να συνδράμουν όλοι προς αυτή της κατεύθυνση. Το που δραστηριοποιήθηκαν οι σύλλογοι και που όχι είναι ηλίου φαεινότερον.

Κλειστά τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. σε όλο το Νομό

Τα Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πτολεμαΐδας , Νικόπολης και Άνω Κώμης παρέμειναν κλειστά, αφού η πρόσβαση στους μαθητές ήταν αδύνατη κάτω από τις δεδομένες συνθήκες. Να σημειώσουμε ότι σε πολλά σχολεία, όπως στην Πεντάβρυσο οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται από διάφορες περιοχές όπως Καρδίτσα, Έδεσσα.





Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου