Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Μακεδονία

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και λίγα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά.


Όπως είπε χαρακτηριστικά  ο Πρόδρομος Ασλανίδης, προϊστάμενος πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
 «Σύμφωνα με την πρόγνωση που υπάρχει και τα δεδομένα που υπάρχον στη διάθεσή μας, φαίνεται πως ο καιρός παρουσιάζει μεταβολή, όχι όμως σε ακραία επίπεδα. Οι θερμοκρασίες διατηρούνται μέχρι τουλάχιστον και τη Δευτέρα, σε επίπεδα μέχρι και μηδέν βαθμούς ως ελάχιστη τιμή και μέχρι τους τρεις βαθμούς άνω του μηδενός. Επίσης, ενισχύονται οι βοριάδες από το απόγευμα της Παρασκευής , με τους βοριάδες να πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ενισχυμένοι».

Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πιθανότατα να χιονίσει στα ορεινά και σε περιπτώσεις με μεγάλο υψόμετρο και στις άλλες περιοχές ίσως χιονόνερο, ή ασθενείς βροχοπτώσεις.  Τα φαινόμενα , όπως τόνισε, θα είναι παροδικά. Η κατάσταση του καιρού θα διατηρηθεί ως το μεσημέρι της Τρίτης, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους -2 βαθμούς Κελσίου, αλλά μετά ο υδράργυρος θα κινηθεί ανοδικά. Σταδιακά θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς.

Ερωτηθείς σχετικά για τον καιρό που θα κάνει στις Απόκριες, ο κ. Ασλανίδης απάντησε πως αν και πρόκειται για μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, για τις Απόκριες στην Κοζάνη δεν φαίνεται να σημειωθούν  φαινόμενα χιονοπτώσεων και ο υδράργυρος μάλλον θα είναι σε καλά επίπεδα, με τους μηδέν βαθμούς να είναι η ελάχιστη τιμή.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου