Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση μαθητών στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο για τη διαχείριση απορριμμάτων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

– Για το πρόγραμμα για τη Διαλογή στην Πηγή θα ενημερωθούν μαθητές 27 σχολείων



Από το Βαλαδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης ξεκίνησε η εκτρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σχολείων της Κοζάνης για ζητήματα ανακύκλωσης και συγκεκριμένα στην προώθηση της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των ανακυκλώσιμων υλικών και των βιοαποβλήτων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει η Αντιδημαρχία περιβάλλοντος του δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, υπεύθυνος της οποίας βρέθηκε σήμερα στην τάξη του Βαλταδώρειου Γυμνάσιου Κοζάνης, συνομιλώντας με μαθητές.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αυτή την εβδομάδα σε 27 σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης (6-10 Φεβρουαρίου), ενώ με τη λήξη  του στις 10/2 και ώρα 19.00μμ στο Βαλταδώρειο θα γίνει Ανοικτή Εκδήλωση για τη Διαχείριση Απορριμμάτων.

Όπως τόνισε σχετικά μιλώντας στους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα, η αντιδήμαρχος Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου: «Ο Δήμος Κοζάνης ξεκινάει την ενημέρωση μαθητών σχολεία με θέμα διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 27 σχολικές μονάδες δημοτικά και γυμνάσια. Το  πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό και είναι το πρώτο βήμα, ενώ θα ακολουθήσει και ημερίδα. Θα συνεχίσουμε και άλλες ενημερωτικές δράσεις, όχι μόνο σε  μαθητές, αλλά και σε πολίτες – συλλογικότητες».

Ο κόσμος της Κοζάνης ενημερώνεται σωστά για την ανακύκλωση και χρησιμοποιεί ήδη τους κάδους για το γυαλί, το αλουμίνιο, το πλαστικό και το χαρτί, παρόλα αυτά σύμφωνα με την ίδια «απαιτείται καλύτερος συντονισμός και προσπάθεια. Ο Δήμος φιλοδοξεί να πιάσει τους εθνικούς στόχους για τη διαχείριση απορριμμάτων, που είναι πολύ υψηλοί, για αυτό απαιτείται μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με άλλους δήμους», σημείωσε η κ. Τασσοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση οργανικών υλικών, η κ. Τασοπούλου χαρακτήρισε ως «επιβεβλημένη» την επέκταση του προγράμματος σε όλη την πόλη, ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά στη συνοικία Πλατάνια – Παναγία Φανερωμένη.

Οι μαθητές υποδέχθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση για θέματα οικολογίας και διαχείρισης απορριμμάτων, δείχνοντας προσοχή.

 




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου