Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Κοζάνη: 230 αθλητές-προπονητές πάλης από 42 σωματεία αγωνίζονται στο ΔΑΚ για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας Ολυμπιακής Πάλης

Στο ΔΑΚ το Σάββατο η Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Ολυμπιακής Πάλης Παίδων και Κορασίδων
 Στο Δημοτικό αθλητικό κέντρο Κοζάνης θα διεξαχθεί το Σάββατο η τελική φάση  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων Ελληνορωμιακής και Ελευθέρας Πάλης.
Οι αγώνες έχουν τη στήριξη του Δήμου Κοζάνης, της περιφέρειας και της ΔΕΗ.

Κάλεσμα προς τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στους αγώνες έκανε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ελληνορωμαϊκής & Ελευθέρας  Ολυμπιακής Πάλης  Στέργιος Λεονάκης. Από την πλευρά του ο προπονητής Ελληνορωμαϊκής πάλης στον ΚΡΟΤΩΝ , 6ος ολυμπιονίκης στην Ατλάντα 1996 Ιορδάνης Κωνσταντινίδης επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να διοργανώνονται τόσο μεγάλοι αγώνες στο Νομό Κοζάνης. Ευχήθηκε, επίσης, καλή επιτυχία στους 6 αθλητές του ΚΡΟΤΩΝ Κοζάνης και τους 4 του Παλαιστικού κέντρου Εορδαίας που θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα από την περιοχή μας . Σημείωσε πως ο ΚΡΟΤΩΝ είναι ιστορικός σύλλογος, προσέφερε μεγάλες διακρίσεις και οι αθλητές του έχουν πάρει πολλά πρωταθλήματα πανελλήνια και όχι μόνο. Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσαούσης από το Σωματείο ΚΡΟΤΩΝ, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση, ώστε να γίνουν αγώνες πάλης στην Κοζάνη, μια πόλη που έχει βγάλει πρωταθλητές στο άθλημα. Δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο να γεμίσει το ΔΑΚ, ενισχύοντας με την παρουσία του τους αθλητές.

Τη στήριξη της περιφέρειας και του δήμου σε ανάλογες διοργανώσεις τόνισαν από την πλευρά τους ο εντεταλμένος σύμβουλος Κυριάκος Ιωαννίδης και η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα, αντίστοιχα. Μάλιστα η τελευταία σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν στην Κοζάνη οι πανελλήνιοι αγώνες χάντμπολ, γεγονός που βάζει την Κοζάνη στον αθλητικό χάρτη. Τόνισε, επίσης, τη στήριξη του δήμου σε ανάλογες αθλητικές διοργανώσεις, ειδικότερα για το αγώνισμα της πάλης που αποτελεί άθλημα του κλασικού αθλητισμού με πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις από Κοζανίτες αθλητές.
Να σημειωθεί πως με την εμφάνισή τους στο πανελλήνιο αυτό πρωτάθλημα οι αθλητές θα πάρουν τις προκρίσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και την εθνική ομάδα, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη αξία. Τη στήριξή του στους αγώνες επεσήμανε η ΔΕΗ, μεσω του τομεάρχη Εσωτερικής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε. Ιωάννη Αλεξόπουλου, που τόνισε πως η ΔΕΗ εξακολουθεί να υποστηρίζει μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη. Οι αθλητές φτάνουν σήμερα στην Κοζάνη, το απόγευμα θα γίνει η ζύγιση και αύριο θα γίνουν οι αγώνες. Στην πόλη θα έρθουν 230 και πλέον αθλητές και προπονητικό team, τους καλύτερους στο είδος τους (8 καλύτεροι ανά κατηγορία βάρους). Συνολικά θα εκπροσωπηθούν αθλητές από 42 σωματεία ανά την Ελλάδα.



Το Πρόγραμμα των   Αγώνων

Σάββατο 18  Μαρτίου 2017

09:30- 17.00     Προκριματικοί Αγώνες  & Repechage.

17:00-17:30      Τελετή Έναρξης

Χαιρετισμοί επισήμων -Βραβεύσεις

17:30 -20:30     Τελικοί  Αγώνες,  Απονομές.



Η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών. Μιλούν κατά σειρά:

– Στέργιος Λεονάκης αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Πάλης

– Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα

– Ιωάννης Τσαούσης, εκπρόσωπος Κρότων Κοζάνης

– Κυριάκος Ιωαννίδης Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

– Φανή Φτάκα Πρόεδρος ΟΑΠΝ Κοζάνης

– Ιωάννης Αλεξόπουλος, Εκπρόσωπος ΔΕΗ

– Αντώνης Λιανός, υπεύθυνος διοργάνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου