Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση των νέων αντιδημάρχων Κοζάνης

ΕΠΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ

Τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου Κοζάνης που ανέλαβαν ήδη καθήκοντα και ξεκινούν άμεσα το έργο τους, παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο δημαρχείο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
Αν και ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους προ ημερών, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, αφού στους νέους αντιδημάρχους προστίθεται η κυρία Χρύσα Αθανασιάδου ως αντιδήμαρχος Κοζάνης και Τοπικής Ανάπτυξης, μιας και ο  κύριος Γιώργος Λαβαντσιώτης που είχε ανακοινωθεί δεν θα αναλάβει τελικά αντιδημαρχία, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης για το στίγμα των αλλαγών: «Έληξε η θητεία των προηγούμενων αντιδημάρχων, περάσαμε το πρώτο μισό της θητείας και όπως ανακοινώσαμε ήδη, έχουμε μια αρκετά ικανή δημοτική ομάδα, 25 ικανότατους δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους όπως αποφασίστηκαν. Έχουμε μια αρκετά ικανή δημοτική ομάδα και ο καθένας από αυτούς μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης. Στην πολιτική η έννοια της αλλαγής είναι πολύ σημαντική και είναι ζωτικό στοιχείο για την αλλαγή στα πράγματα. οι αλλαγές μπορούν να σηματοδοτήσουν μια σημαντική διαδικασία».

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές αυτές, ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους για τη συμβολή τους, συγχαίροντας τους για το έργο που κατάφεραν. Τόνισε πως όλοι απέδωσαν πάνω από τα αναμενόμενα και μίλησε για ανάγκη αλλαγών που αποτελεί ζωτικό στοιχείο.

Η  αντιδημαρχία Πολιτισμού και οι αλλαγές στους προέδρους

Για το σκεπτικό της αντιδημαρχίας Πολιτισμού που δημιουργείται, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης είπε ότι αφορά το έτος της Βιβλιοθήκης και οι προκλήσεις είναι στρατηγική επιλογή της νέας δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας τη σημασία της . Όπως τόνισε πρέπει να υπάρξει συνένωση δυνάμεων σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού και όχι οργανωτικό. «Πρέπει να υπάρξει κοινή κατεύθυνση και κοινός πολιτικός προσανατολισμός και αυτό δεν σημαίνει κατάργηση κάποιων οργανισμών,. Είναι πολιτικό το στίγμα και να αποτελέσει ο πολιτισμός αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου Κοζάνης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως ο δήμαρχος δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα αποχωρήσει η Φάνη Φτάκα – Τσικριτζή από το «τιμόνι» του ΟΑΠΝ, ενώ επίσης δεν θέλησε να ανακοινώσει τις υπόλοιπες αλλαγές στα νομικά πρόσωπα του δήμου (ΟΑΠΝ, Κοινωφελή κ.α.), τονίζοντας πως αυτές οι αλλαγές θα εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο μέσα στις επόμενες μια με δύο εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, φημολογείται αντικατάσταση του κ. Κουτσοσίμου που φέρεται να θέλει να αποχωρήσει από την Κοινωφελή δίνοντας θέση σε κάποιο νέο πρόσωπο, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η παραμονή ή μη της κ. Φτάκα στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ή η αντικατάστασή της με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Να σημειωθεί ότι από τις επτά αντιδημαρχίες , από το νόμο, οι πέντε είναι έμμισθες και οι δύο άμισθες. Χωρίς μισθό είναι οι κ.κ. Πουτακίδης και Γρηγοριάδης.



Οι νέοι αντιδήμαρχοι – Τι δήλωσαν!


Γιώργος Βαλαής-Οικονομικών 
-«Στο διάστημα που βρισκόμαστε στη δημοτική αρχή έχουμε πει αρκετά πράγματα. θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο μέσο της θητείας και ενός σχεδίου που έχει βάθος πενταετίας , το οποίο εξελίσσεται ομαλά στους χρόνους και στο αποτέλεσμα που προσδοκούμε. Ο στόχος είναι η καλυτέρευση των οικονομικών του δήμου, η διαφάνεια στον τρόπο συναλλαγών, η ανάκτηση εμπιστοσύνης στην αγορά και τους προμηθευτές και η δυνατότητα μέσα από τον τρόπο λειτουργίας μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή βοήθεια προς τους δημότες».



Κώστας Δεσποτίδης- Πολεοδομίας και Προγραμματισμού
-«Καλούμαστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Ευχαριστώ τον δήμαρχο που συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για την επανατοποθέτησή μου σε πολύ νευραλγικό πόστο στο δήμο. Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση που θα πρέπει να υποβληθούν οριστικά σχέδια για το επόμενο ΕΣΠΑ, και σε ότι αφορά μελέτες, επαφές για τη διαμόρφωση της πόλης με την κινητικότητα, για την πορεία των έργων, οπότε θα κινηθούμε σε αυτό το επίπεδο. θα δώσουμε βάρος στον προγραμματισμό στο δήμο και συνεχίζεται η ευθύνη για τη λειτουργία της πολεοδομίας».



Γρηγοριάδης Γιάννης-Περιβάλλοντος και Ελλησπόντου-Υψηλάντη
– «Ξέρω πολύ καλά τι αναλαμβάνω. Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος είναι μεγάλο κομμάτι που έχει να κάνει με την καθημερινότητα του πολίτη, που και σήμερα δουλεύει πολύ καλά, έχει οργάνωση και μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που υπάρχουν. Το κομμάτι της καθαριότητας και του πρασίνου πρέπει να το βγάλουμε πιο μπροστά και να το φτάσουμε ψηλά. Δεν είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι από αυτούς που θα πούμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν, θέλει συνεχή αγώνα και ενεργοποίηση της κοινωνίας, ώστε να έρθει σε αντιπαράθεση με το παρελθόν. Δεν θα παραμείνουμε στην εξουσία για την εξουσία».





Αριστοτέλης Πουτακίδης-Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας
– «Η τεχνική υπηρεσία απαντάει στην καθημερινότητα του πολίτη . Η συντήρηση των υποδομών των δήμων είναι προς όφελος των δημοτών . Γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την καλή οργάνωση της υπηρεσίας. Επίσης, για την πολιτική προστασία, που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Το τελευταίο κομμάτι που αναφέρεται στις σχέσεις με τη ΔΕΗ, είναι το κομμάτι που είναι δύσκολο γιατί το οικονομικό περιβάλλον είναι δύσκολο. Είναι σχέσεις ισοτιμίας με την τοπική κοινωνία , τοξν δήμο και την επιχείρηση και πρέπει να κρατηθεί ο διάλογος και να αποφύγουμε σε ό,τι μας φέρνει σε σύγκρουση».



Βακουφτσής Κώστας-Ελίμειας, Αιανής και Δημοτικής Αστυνομίας 
«Αποδέχθηκα με χαρά την πρόταση του δημάρχου να αναλάβω την αντιδημαρχία Ελίμειας και Αιανής. Είμαι από εκεί και μπορώ να υπηρετήσω τον τόπο μου. Είναι περιοχές με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης,. Στόχος είναι να κάνουμε τον πολίτη να νοιώσει ότι είμαστε πάντα δίπλα του και να δώσουμε ώθηση σε άλλες δραστηριότητες. Να κάνουμε τον πολίτη να νοιώθει ότι η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα του».




Αθανασιάδου Χρύσα- Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Δ.Ε. Κοζάνης
«Αναλαμβάνω με χαρά την αντιδημαρχία τοπικής ανάπτυξης και ΔΕ Κοζάνης. Η αντιδημαρχία θεωρώ πως έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια έγινε σημαντική δουλειά και η τοπική ανάπτυξη έχει μεγάλες δυνατότητες. Μέσα από σκληρή δουλειά και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».



Δημόπουλος Παναγιώτης-Πολιτισμού
 «Η επόμενη περίοδος προσδιορίζεται πολιτικά από τη λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης . Ζητούμενο της αντιδημαρχίας πολιτισμού θα είναι ο καλός συντονισμός μεταξύ των νομικών προσώπων και όχι μόνο ώστε να δώσουμε καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων. Ταυτόχρονα, να αξιοποιήσουμε την αξία που έχει η περιοχή μας σε πνευματικό απόθεμα και να δούμε το μέλλον, το παρελθόν συγκεράζονταν τα».


.

 




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου