Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΣΕΕΕΝ για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Παναγιωτάκη το μόνο που κάνουν είναι:
Να μην έχουν Σχέδιο
Να μην αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα της Εταιρείας
Να αφήνουν τον χρόνο να περνάει, την ώρα που τα απόνερα της πολιτικής τους βουλιάζουν την επιχείρηση.

Την ίδια στιγμή, σε αυτή τους την τακτική, η αντιπολίτευση έχει γίνει ο πιο στενός τους σύμμαχος καθώς έσπευσε να βάλει πλάτη στο ξεπούλημα της Επιχείρησης.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Τελικώς μόνο στα λόγια έγινε «σκληρή διαπραγμάτευση», για την αποτροπή των μέτρων του «ανοίγματος» της αγοράς ενέργειας. Δυστυχώς το αποτέλεσμα «μιλά από μόνο του» και αποδεικνύει ότι: όλα τα έχουν συμφωνήσει και απλώς τους απασχολεί η επικοινωνιακή αντιμετώπιση της κατάστασης που σαφώς και εγείρει σφοδρές αντιδράσεις.
Όχι μόνο δεν τήρησαν τίποτα από αυτά που είχαν υποσχεθεί για την ΔΕΗ, αλλά καθημερινά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν και καμία αξιόπιστη πρόταση που να την καθιστά βιώσιμη.

Προσπαθώντας να βρουν τρόπους για να υλοποιήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις του 3ου και χειρότερου για την ΔΕΗ μνημονίου που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν αποδεχτεί όλα όσα τους επιβάλουν:
Την πώληση του ΑΔΜΗΕ, παρά τους πονηρούς τρόπους που εφευρέθηκαν για να παρουσιαστεί ως όφελος της ΔΕΗ, της χώρας και της κοινωνίας.
Την μείωση της συμμετοχής της στην παραγωγή σε ποσοστό κάτω του 50%.
Την μείωση της συμμετοχής της στην εμπορία κάτω του 50%.

Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ – ΕΓΙΝΕ ΜΙΣΗ ΔΕΗ
Για την «εκτέλεση του εγκλήματος» το σχέδιο περιλαμβάνει κυρίως άμεσο ξεπούλημα σημαντικών τμημάτων του Ομίλου ΔΕΗ:
ΑΔΜΗΕ (Δώρο στους Κινέζους «επενδυτές»).
Εμπορία (Δώρο στους ντόπιους « επενδυτές»).
Πωλήσεις μονάδων (Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, οι μισές λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες)
Παραχωρήσεις μονάδων (Προς το παρόν, για την κατασκευή της Μελίτης II, παραχωρείται η Μελίτη I)
Παραχώρηση του ποσοστού κατοχής μετοχών του Δημοσίου στο Υπερταμείο (34% των μετοχών της ΔΕΗ και το 17% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ) για την αξιοποίησή τους από τους
δανειστές, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο για το Δημόσιο χρέος.
ΤΑΙΠΕΔ (Πώληση 17% των μετοχών της ΔΕΗ και 8,5% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ )
Έμμεσο ξεπούλημα με την εφαρμογή των ΝΟΜΕ (πώληση ενέργειας κάτω του κόστους )

Η Διοίκηση χωρίς ουσιαστική πρόταση (που να μπορεί να την υποστηρίξει και να την επιβάλλει σε Υπουργείο και Δανειστές), με στόχο την διάσωση της Επιχείρησης, έχει καταντήσει να διαχειρίζεται την παρούσα μιζέρια, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο.
Από την μια, δεν αποδέχεται τα μνημονιακά μέτρα και περηφανεύεται ότι έχει συμμορφωθεί απόλυτα και έγκαιρα (πώληση ΑΔΜΗΕ) ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι έγκαιρα (και σύμφωνα με τις οδηγίες) υλοποίησε τα μέτρα και μετά εκ του αποτελέσματος διαπιστώνει ότι αυτά είναι καταστροφικά για την ΔΕΗ (ΝΟΜΕ)
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις χρεώσεις των μεγαλοβιομηχάνων – παραγωγών

Μεγάλα λόγια μόνο στην αρχή, για εξαναγκασμό της (ΑτΕ) στην αποπληρωμή των οφειλών και έπειτα η πλήρης υποχώρηση της Επιχείρησης και ο διασυρμός της με την αποδοχή – ορισμό εξευτελιστικής τιμής.
Αδυναμία διεκδίκησης των οφειλών από μεγαλοκαταναλωτές (ΛΑΡΚΟ)
Αποφάσεις ¨χαριστικές¨ οι οποίες πανηγυρίστηκαν και από πάνω.
Την μία ημέρα ακούμε το ¨αφήγημα¨ της κατά 50% μικρότερης ΔΕΗ -βιώσιμης και ευέλικτης- ενώ την άλλη μέρα ακούμε το ¨αφήγημα¨ ότι υπάρχει απειλή και κίνδυνος για άμεση χρεοκοπία.

Απόλυτη σύγχυση για το τι θέλουμε ως Επιχείρηση,. Ποιος άραγε είναι ο στόχος; Πως θα τον πετύχουμε; και σε αυτό το περιβάλλον ο εργαζόμενος να μην ξέρει τι τον περιμένει αύριο.
Οι δε αποφάσεις, που δεν έχουν σχέση με τους δανειστές και τις δεσμεύσεις, δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα δημιουργούν και άλλα.
Έλλειψη ρευστότητας, αποτέλεσμα της παλαιάς γενικευμένης αντιπολιτευτικής τακτικής του ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ¨ των σημερινών κυβερνώντων και των άτυπων-ασαφών οδηγιών της κυβέρνησης προς την Διοίκηση για το θέμα της εισπραξιμότητας και των αποκοπών.

Πολιτικές και αποφάσεις που στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία ενώ οι εκ των υστέρων σπασμωδικές ενέργειες της διοίκησης, δε βοηθούν ούτε στα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ -που υποχρεώνεται να τις υλοποιήσει- να το φέρνει αντιμέτωπό της.
Άκαιρες αποφάσεις της Διοίκησης για αποχωρήσεις προσωπικού, που ουσιαστικά θεσμοθετούν τις απολύσεις. Η απόφαση αυτή υπηρετεί μνημονιακή δέσμευση για τις ομαδικές απολύσεις;

Αποφάσεις που αντί να ενώνουν το προσωπικό, το διαχωρίζουν και το απογοητεύουν, δημιουργώντας αντίθετη εταιρική κουλτούρα.
Ξαφνικές αποφάσεις «αναδιοργάνωσης» στο ανώτατο επίπεδο, βοηθούν μόνο στο βόλεμα ημετέρων και απορυθμίζουν την λειτουργία της Επιχείρησης.
Ευτυχώς σε όλο αυτό το «τοπίο στην ομίχλη», η ενότητα των εργαζομένων είναι η μοναδική αντίσταση, το μοναδικό εμπόδιο στην υλοποίηση των αλλοπρόσαλλων και επικίνδυνων μέτρων.

Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση δια του κ. Χατζηδάκη έσπευσε (ως μη όφειλε, γιατί άραγε;), να καταθέσει βιαστικά το ενεργειακό της πρόγραμμα, εμμένοντας στο παλαιό κυβερνητικό της σχέδιο που ήταν η πώληση του ΑΔΜΗΕ κατά 66%, η μικρή ΔΕΗ και το άνοιγμα της αγοράς με παραχώρηση του 30% των πελατών για 6 μήνες.
Σχέδιο που απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους και την κοινωνία, με σύμμαχο την τωρινή κυβέρνηση.
Η ΔΑΚΕ σταθερά και διαχρονικά αγωνίζεται εμμένοντας στις απόψεις της για τον ενεργειακό τομέα, για μια ΔΕΗ ελεγχόμενη από το Δημόσιο, σύγχρονη και ανταγωνιστική, κυρίαρχη στον ενεργειακό χώρο, που να διασφαλίζει την επάρκεια και την ασφάλειά εφοδιασμού -με ενέργεια- της πατρίδας. Μία ΔΕΗ ως αναπτυξιακό Εθνικό βραχίονα, καταφύγιο για τον πολίτη στην παροχή του κοινωνικού αγαθού.
Πρόταση που είναι απόλυτα συμβατή με στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ας ξέρει ο κ. Χατζηδάκης ότι ένα είναι σίγουρο: οι εργαζόμενοι και οι Έλληνες καταναλωτές, που θα υποστούν το αποτέλεσμα των αποφάσεων για τη ΔΕΗ, δεν θα τον αφήσουν να την καταντήσει Ολυμπιακή.
Η ΔΑΚΕ /ΓΕΝΟΠ διαχρονικά έχει αποδείξει ότι κρατάει την ιδία στάση απέναντι σε όλες τις Κυβερνήσεις. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Είναι πλέον απόλυτα σαφές ποιος κυβερνάει, ποιος διοικεί και ποιος υπογράφει το ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ. Ένα ξεπούλημα που θα συμπαρασύρει τη χώρα σε πλήρη οικονομικό μαρασμό.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ οποιοδήποτε σχέδιο ξεπουλήματος από όπου και αν προέρχεται.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πώληση ορυχείων και μονάδων της ΔΕΗ Α.Ε, σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, πρέπει να πάρει την απάντηση του. Σήμερα έχουμε εμπειρία από το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση ειδικά στην περιοχή μας:
Χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Ακριβότερο ρεύμα για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. Ενεργειακή φτώχια. Το 30% των εργατικών -λαϊκών νοικοκυριών δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα.
Μεγάλη μείωση μισθών, περίπου 50% σε όλο το προσωπικό (μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί)
Είσοδος εργολάβων δουλεμπόρων. Απλήρωτη εργασία.
Περιορισμός μέτρων υγείας και ασφάλειας. 10 νεκροί εργάτες σε 2 χρόνια.
Καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις οικισμών.
Καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αυτά είναι τα “καλά” της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης, της ανταγωνιστικότητας, της Ε.Ε και των οδηγιών της. Το ζήσαμε και το ζούμε και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας πείσει για ακόμα μια φορά για τα οφέλη από τον ανταγωνισμό, που θα μείωνε τις τιμές για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, που θα διασφάλιζε τους μισθούς των εργαζομένων αφού θα έβαζε σε τάξη τα πράγματα κ.α. Όλα αποδείχτηκαν ένα ψέμα. Ένα ψέμα που το στήριξαν κυβερνήσεις, κόμματα, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Συνάδελφε, άνεργε, ιδιωτικέ και δημόσιε υπάλληλε, αυτοαπασχολούμενε, φτωχέ αγρότη,
Το νέο βήμα στην ιδιωτικοποίηση θα είναι το ίδιο τραγικό για το σύνολο του λαού. Ειδικά για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.
Μην πέφτεις στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού.

Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο άνεργος από την πώληση της ΔΕΗ, αντί γι’αυτό θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας. Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο ιδιωτικός υπάλληλος. Αντίθετα θα χαθούν θέσεις εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση των μισθών στον κλάδο της ενεργείας θα πιέσουν όλους τους κλάδους προς τα κάτω. Το σύνολο των εργατικών –λαϊκών νοικοκυριών θα βιώσουν μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχια. Το τελευταίο παράδειγμα με την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή με την αδυναμία κάλυψης της ανάγκης της θέρμανσης μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι χαρακτηριστικό. Δεν έχει τίποτα να κερδίσει ο αυτοαπαχολούμενος, ο φτωχός αγρότης που θα πληρώσει πιο ακριβά την ύδρευση αν τα υδροηλεκτρικά περάσουν σε ιδιώτες.
Η ιδιωτικοποίηση προχωράει για να πάρουν κομμάτι από την πίτα νέοι μονοπωλιακοί όμιλοι που το μόνο μέλημα τους είναι να αυξήσουν την κερδοφορία τους πατώντας στα συντρίμμια των εργατικών -λαϊκών δικαιωμάτων.
Τώρα ξέρεις!!

Πλέον έχουμε εμπειρία από τον αγώνα που δόθηκε ενάντια στο σχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ”. Χιλιάδες εργαζομένων και λαού συμμετείχαν στις πύλες των ΑΗΣ και στις πλατείες, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία για το δικαίωμα στη δουλειά, το αξιοπρεπές μεροκάματο, φθηνό ρεύμα, μετεγκαταστάσεις κ.α. Όμως πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν (βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι, εργοδοτικοί- κυβερνητικοί συνδικαλιστές) στο μυαλό τους δεν είχαν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού αλλά πως θα φέρουν στην κυβερνητική εξουσία τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει η κυβέρνηση να έρθει η ιδιωτικοποίηση με άλλο τρόπο (ΝΟΜΕ) και να καταλήξουμε μετά από 2 χρόνια στο ίδιο σχέδιο που είχαν φέρει ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία έσπευσαν να παρουσιάσουν το δικό τους πρόγραμμα για την ιδιωτικοποίηση, στηρίζοντας τους δικούς τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Επιβεβαιώνεται η άποψη ότι όσο η ενέργεια αποτελεί εμπόρευμα, όσο ο κλάδος λειτουργεί με βάση το κέρδος, όποια κυβέρνηση και να έρθει το μόνο που θα αλλάξει είναι το ποιός επιχειρηματικός όμιλος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών.
Η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση δεν την κάνει για τα εργατικά -λαϊκά συμφέροντα. Αυτό που διαπραγματεύεται είναι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που στηρίζει όπως η ΔΕΗ Α.Ε. Κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό. Η ΔΕΗ Α.Ε σκληραίνει τη στάση της διώκοντας αγωνιζόμενους εργάτες, απολύει, ετοιμάζει νέες μειώσεις μισθών, πάει πίσω τις μετεγκαταστάσεις, δίνει τα ληξιπρόθεσμα σε εισπρακτικές εταιρείες κ.α. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα σκληρά μέτρα με μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις συντάξεων και μισθών κ.α. Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που όμως βγαίνουν από τις αιματηρές θυσίες των εργαζόμενων και το λαού.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Διεκδικούμε:
– Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αποκλειστικά Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές -λαϊκές ανάγκες.
– Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά- λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες.
-Άμεσα μαζικές προσλήψεις στη ΔΕΗ Α.Ε με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών. Δημιουργία 5ης φυλακής στα ορυχεία. Άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού 2007-2008.
– Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς για το σύνολο του προσωπικού. Κατώτατος μισθός 751ευρώ . Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλο το προσωπικό χωρίς εξαιρέσεις. (οκταμηνιτες, εργολαβικοί). Να δοθεί τέρμα στην απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες.
– Μέτρα υγείας και ασφάλειας υψηλού επιπέδου για το σύνολο του προσωπικού. Να προσληφθεί το σύνολο του απαιτούμενου προσωπικού σε γιατρούς και νοσοκόμους. Μελέτη για συνέπειες στην υγεία των εργαζόμενων στη ΔΕΗ λόγω συνθηκών εργασίας. Δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην περιοχή.
-Άμεσα να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις σε Ποντοκώμη, Αγίους Αναργύρους και Ακρινή. Μελέτες βιωσιμότητας για οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στη δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε.

Συνάδελφοι, άνεργοι, υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να λειτουργεί ο κλάδος της ηλεκτρικής ενέργειας με μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την εξασφάλιση επαρκούς και φθηνής λαϊκής κατανάλωσης, την ασφάλεια και το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων στον κλάδο, την προστασία του περιβάλλοντος. Υπάρχουν οι πόροι, οι υποδομές, το απαραίτητο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό. Προϋπόθεση είναι οι παραγωγοί του πλούτου να είναι και αυτοί που τον απολαμβάνουν και όχι μια χούφτα παράσιτα.
Μην εναποθέσεις τις ελπίδες σου σε νέους σωτήρες!
Πάρε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια σου!
Διεκδίκησε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών σου!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Παρασκευή 7/4/2017
Κοζάνη : 8:00μ.μ Κεντρική Πλατεία.
Πτολεμαΐδα: 7:00μ.μ Παλιό Πάρκο.
Φλώρινα : 7:00μ.μ Κεντρική Πλατεία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, φορτώνοντας νέα, δυσβάσταχτα μέτρα στους ανθρώπους του μόχθου. Είναι επίσης γνωστό ότι ένα από τα βασικά θέματα για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης είναι αυτό της πώλησης θερμοηλεκτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων. Δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα υλοποιήσει άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης της παραγωγής και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή που υλοποιεί αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι ως συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ αντιταχθήκαμε σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Δεν υποστηρίξαμε ούτε την «μικρή ΔΕΗ», ούτε και τα ΝΟΜΕ. Δεν υποστηρίξαμε ούτε την είσοδο «στρατηγικού επενδυτή» ούτε την είσοδο γενικά επενδυτών στην περιουσία της επιχείρησης. Ούτε βέβαια συνταχτήκαμε με το αίτημα της περιφερειακής αρχής να μεταφερθεί το 17% των μετοχών που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΔΗΣ, και να γίνει από εκεί το ξεπούλημα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η όποια θετική εξέλιξη δεν μπορεί να προέλθει μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά από τους μαζικούς, ανυποχώρητους αγώνες των εργαζομένων της επιχείρησης σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Μπορούν και πρέπει να αντιπαλέψουν κάθε μορφή προώθησης της πολιτικής της «απελευθέρωσης». Να ανοίξουν αγωνιστικά το δρόμο για ενεργειακό σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει σήμερα πότε και με ποια μορφή θα έρθει το νομοσχέδιο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει μήπως  εμφανιστούν δήθεν διαφωνούντες βουλευτές για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Κανείς δεν πρέπει να εμπιστευτεί την περιφερειακή αρχή, που είναι ο φανατικότερος οπαδός της κυβέρνησης στην περιοχή.
Είναι ώρα για να οργανωθούν αγώνες ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Απριλίου είναι η αρχή.

                   Κοζάνη, 28/03/2017
                                                               Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
                                                              Γιάννης Βήττας
                                                              Βασίλης Καραντζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου