Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πως ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο;

Ο παστός μπακαλιάρος είναι ένα έδεσμα που δίνει (μαγειρεμένος ποικιλοτρόπως) ένα παραδοσιακό νόστιμο φαγητό,  χρειάζεται μια  ιδιαίτερη ωστόσο  διαδικασία για να πετύχει!
 Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να ξαλμυρίσει είναι  μπακαλιάρος και ...νερό!


Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξεπλένουμε καλά κάτω απ” την βρύση με τρεχούμενο νερό. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε άφθονο νερό και βάζουμε τις φέτες του μπακαλιάρου έτσι ώστε η πέτσα του να είναι προς τα πάνω.

Αν ο μπακαλιάρος μας είναι μέχρι 1 κιλό, θα χρειαστεί ξαλμύρισμα για ένα 24ωρο αλλάζοντας το νερό του κάθε 4 με 6 ώρες. Αν είναι πάνω από 1 κιλό ως 3 κιλά θα χρειαστεί τρία 24ωρα, αλλάζοντάς του το νερό κάθε 6 με 8 ώρες. Αφού ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο μας, μπορούμε είτε να τον μαγειρέψουμε, είτε να τον καταψύξουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά





ourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου