Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο: Διπλή επίθεση με τέσσερις νεκρούς

Κάμερα περαστικού κατέγραψε τη στιγμή που γίνεται η επίθεση από τον δράστη στους αστυνομικούς στο Λονδίνο.
 Στη συνέχεια ακούγονται οι πυροβολισμοί στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.

Αποφασίστηκε από τις βρετανικές αρχές να βγει ο στρατός στους δρόμους.

Μάλιστα, ο στρατός θα βγει για πρώτη φορά στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, σε συναγερμό βρίσκεται η ειδική ομάδα της βρετανικής αστυνομίας «Cobra».

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσα τους ο δράστης της επίθεσης και ο αστυνομικός που τον μαχαίρωσε, – ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση, που η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός της φρουράς του κοινοβουλίου και ένας άνδρας που πιστεύουμε ότι είναι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαρκ Ρόουλι, ο ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν ένα αυτοκίνητο οδηγήθηκε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας και τραυματίζοντας πεζούς πολίτες, αλλά και τρεις αστυνομικούς που επέστρεφαν από μια τελετή απονομής βραβείων. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε κοντά στο κοινοβούλιο και τουλάχιστον ένας άνδρας, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνέχισε την επίθεση και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της βουλής», πρόσθεσε ο Ρόουλι.

Η... παρατηρητική δημοσιογράφος του Al Aan TV σημειώνει πως στις φωτογραφίες που απεικονίζεται ο νεκρός δράστης, φαίνονται πεσμένα στο έδαφος τρία μαχαίρια!





Actually upon having a closer look at the picture of the suspect of  terror attack, I can see 3 knives on the ground. Look! @akhbar

Τέσσερις οι νεκροί - Τουλάχιστον 20 τραυματίες 
Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία ενώ πάνω από 20 είναι οι τραυματίες. Ο ένας από τους νεκρούς, είναι ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ενήργησε μόνος του.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, μετά τις δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster,.
Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και έπεσαν πυροβολισμοί για την εξουδετέρωσή του, ενώ στη γέφυρα του Westminster φορτηγό παρέσυρε πεζούς.




Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση στη γέφυρα, ωστόσο συνολικά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες, ενώ μέχρι στιγμής 4 άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Έγινε γνωστό και επίσημα πως ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από τον δράστη, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, υπέκυψε στα τραύματα του.

Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση στη γέφυρα του Westminster "ξυπνά" εφιαλτικές μνήμες από τα αιματηρά "χτυπήματα" τζιχαντιστών στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «φάσεις» με έναν άνδρα να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ και κατόπιν να επιτίθεται με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για να πέσει τελικά αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικών.

Κάποια τοπικά μέσα ωστόσο κάνουν λόγο για δύο, ή και περισσότερους δράστες.

Ειδικότερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ρεπόρτερ του BBC ότι στο αυτοκίνητο που παρέσυρε τους πεζούς επέβαιναν δύο άνδρες, ένας σκουρόχρωμος με μούσι και ένας καραφλός λευκός άνδρας. Όταν το αμάξι χτύπησε τον κόσμο, ο ένας από τους δύο βγήκε από το όχημα και πήγε να επιτεθεί στον φρουρό.

Πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του άνδρα που επιτέθηκε - και πιθανώς σκότωσε τον - φρουρό, και η εμφάνισή του ταιριάζει με την περιγραφή των μαρτύρων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο Διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας BJ Harrington απέφυγε να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών της διπλής επίθεσης, κάνοντας λόγο απλώς για αρκετούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί. Επίσης δεν διευκρίνισε εάν στην επίθεση εμπλέκεται ένας δράστης ή δύο.

Ο Harrington ανέφερε ότι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές του Λονδίνου και έκανε λόγο για έναν μάρτυρα ζωτικής σημασίας, τον αστυνομικό υποδιευθυντή Craig Mackay, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο όταν ξεκίνησε η επίθεση.

Είκοσι περιπολικά, έξι ασθενοφόρα και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο της επίθεσης.

19:48  Οι αστυνομικοί ψάχνουν πολύ προσεκτικά το βρετανικό κοινοβούλιο

Την κάθε αίθουσα ξεχωριστά ψάχνουν πολύ προσεκτικά οι βρετανικές Αρχές καθώς φοβούνται ότι ο τρομοκράτης που σκόσπισε τον τρόμο στον Λονδίνο είχε συνεργό.

19:39  Ξεγύμνωσαν τον δράστη - Τον σημάδευαν με όπλο ενώ ήταν αναίσθητος

19:35  Για νεκρό αστυνομικό κάνει λόγο η ΕΡΤ

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ένας εκ των δύο νεκρών είναι αστυνομικός, πιθανότατα ο άνδρας που μαχαίρωσε ο δράστης.

19:28  Πληθαίνουν οι πληροφορίες για ύπαρξη συνεργού του δράστη

Ο άντρας που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο

19:16  Γαλλικά ΜΜΕ: Τρεις Γάλλοι φοιτητές ανάμεσα στους τραυματίες

19:06  Εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο τις δύο επιθέσεις να έκανε ο ίδιος άνθρωπος

18:58  Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο London Eye!

Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που είχαν ανέβει σε ένα από τα σήματα κατατεθέντα της βρετανικής πρωτεύουσας, το  London Eye.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα και πολλοί ήταν εκείνοι που παρέμειναν εγκλωβισμένοι... στον αέρα.

18:50  Skynews: "Δυο οι νεκροί"
Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο Λονδίνο, αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
18:49  Διακοπή στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας
Το κοινοβούλιο της Σκωτίας διέκοψε την συνεδρίαση του με θέμα την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βουλής, Κεν Μάκιντος.
18:44  Ακόμη ένας νεκρός
Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο.
18:41  Ύποπτο πακέτο στο αυτοκίνητο που σκόρπισε τον τρόμο
Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ύποπτο πακέτο το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο που σκόρμισε τον τρόμο έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.
18:39  Το νοσοκομείο ανακοίνωσε επίσημα ότι μία γυναίκα είναι νεκρή








madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου