Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σε απόγνωση οι επενδυτές φωτοβολταϊκών στη Δυτική Μακεδονία

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επενδυτές φωτοβολταϊκών στη Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα, την Τετάρτη το  απόγευμα στο Ξενοδοχείο «ΑΛΙΑΚΜΩΝ» στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών της Περιφέρειας Δυττικής Μακεδονίας με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα του κλάδου.


Αρχικά, αντικείμενο της συνέλευσης έγιναν τα θέματα της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, με δεδομένο ότι πέρασαν τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές . Κατά τη συνεδρίαση εξελέγη η εφορευτική επιτροπή και προγραμματίστηκαν οι εκλογές για την ερχόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, το σημαντικότερο θέμα για το οποίο συγκεντρώθηκαν οι επενδυτές φωτοβολταϊκών, είναι τα σοβαρότατα ζητήματα που τους απασχολούν τους επενδυτές. Τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία στον κλάδο. ¨»Ενώ το 2014 έγινε το new dill, όπου υπύρξε μια πολύ μεγάλη ποινικοποίηση στις τιμές των φωτοβολταϊκών , βλέπουμε ότι αρχίζουν να συγκεντρώνονται νέα μαύρα σύννεφα πάνω από τους επενδυτές . Το νέο έλλειμμα του ΛΑΓΕ οδηγεί στο να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στους επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Αντώνης Σιαμπανόπουλος. Ο ίδιος κατήγγειλε πως αρκετοί επενδυτές λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνειά τους, ενώ βρίσκονται πίσω και στις πληρωμές Φ.Π.Α.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από φωτοβολταϊκά, Πέτρος Τσικούρας (ΣΠΗΕΦ Θεσσαλονίκης) αναφέρθηκε στις επαφές που έκανε ο κλάδος για την επίλυση του προβλήματος, σημειώνοντας ότι ο πανελλήνιος σύλλογος αποτελείται από 7 συλλόγους επενδυτών φωτοβολταϊκών και ακόμη δύο πρόκειται να ενταχθούν. «Ο κλάδος των φωτοβολταϊκών είναι πολύπαθος. Έχουμε υποστεί έκτακτες εισφορές, μείωση τιμής  και σήμερα βιώσουμε καθυστερήσεις που ξεπερνούν τους έξι μήνες», σημείωσε ο ίδιος. Επίσης, έχουν ανταλλαγή εξώδικα με τη ΔΕΗ από συλλόγους που δεν είναι ενταγμένοι στο σύλλογο, κατηγορώντας την επιχείρηση για υπεξαίρεση. σημείωσε πως η Δ΅ΕΗ και η χώρα έχει πολλά προβλήματα και οι πιέσεις έγκειται στη συνεχή βελτίωση της κατάστασης, λέγοντας πως «είμαστε μαζί με τη ΔΕΗ και όχι απέναντι» .

από τον Πρωϊνό Λόγο

'

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου