Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

O πρόεδρος της ΔΕΗ ξεκαθαρίζει πως θα πουλήσει τις οφειλές στις τράπεζες

Για τη συμβουλευτική εταιρεία που θα αναλάβει την είσπραξη των οφειλών προς τη ΔΕΗ μίλησε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στον Ant1.
Απαντώντας στην ανησυχία που έχει προκληθεί μεταξύ των καταναλωτών δήλωσε κατηγορηματικά «δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, δεν θα πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας σε ξένες τράπεζες, δεν θα στέλνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία».


Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε ότι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΗ ανέρχεται σε 2 δισ. 600 εκ. ευρώ και πως η επιχείρηση προσφεύγει σε ιδιώτη για την είσπραξή τους καθώς δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

«Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός», ανέφερε.

Παράλληλα,  εξήγησε ότι θα συνεχίσουν όλες οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχεια, ωστόσο τόνισε πως η επιχείρηση θα κινηθεί δικαστικά κατά οφειλετών, οι οποίοι «κατά τεκμήριο έχουν, αλλά δεν πληρώνουν».




Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου