Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την επικοινωνία του συζυγοκτόνου του Βελβεντού με τα παιδιά του

Εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων  προδικαστική απόφαση -κρίνοντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα εξαιρετική περίπτωση- για την επικοινωνία των τριών παιδιών του Αναστάσιου Τσιουχάρα με τον πατέρα τους, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Το αίτημα του ίδιου για τηλεφωνική επικοινωνία με τα παιδιά του, αλλά και η επίσκεψη αυτών στην φυλακή για να τον βλέπουν περνά μέσα από ειδικούς παιδοψυχολόγους.
 «Διατάζει λοιπόν  το δικαστήριο τους ειδικούς παιδοψυχολόγους της ΜΚΟ ΜΕΡΙΜΝΑ , που παρακολουθούν τα ανήλικα και έχουν εισχωρήσει στο ψυχολογικό τους προφίλ, να γνωμοδοτήσουν εάν τα παιδιά είναι ψυχικά έτοιμα να επικοινωνήσουν με τον πατέρα τους που δολοφόνησε τη μητέρα τους και σε περίπτωση θετικής απάντησης να προταθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος επικοινωνίας.
Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης να προσδιορίσουν το χρόνο που θα μπορεί να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα» αναφέρει στον «Πρωινό Λόγο» η Παρασκευή Σαββίδου , πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας της Ανθής Λινάρδου.

Να θυμίσουμε ότι το δικαστήριο έχει αναθέσει προσωρινά στην Παρασκευή Λινάρδου, γιαγιά των ανηλίκων παιδιών και της αδικοχαμένης Ανθής, αποκλειστικά την άσκηση επιμέλειας των εγγονών της, αφαιρώντας το δικαίωμα αυτό από τον πατέρα τους. Αναμένεται τώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κινήσεις της υπεράσπισης του πατέρα τόσο για το θέμα της επικοινωνίας, όσο και για την οριστική ή όχι απόφαση για την γονική μέριμνα των παιδιών.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου