Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι άγνωστες αλήθειες για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της τηλεοπτικής ιστορίας. Απόδειξη ότι το έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι παίζεται ακόμα και σήμερα, 38 χρόνια αργότερα!
Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες για τη θρυλική αυτή σειρά που παραμένουν άγνωστες ακόμα και σήμερα, όπως οι ηθοποιοί που βρίσκονταν αρχικά στη λίστα του Φράνκο Τζεφιρέλι για το ρόλο του Ιησού.

Ντάστιν Χόφμαν και Αλ Πατσίνο ήταν εκείνοι που, κατά τον σκηνοθέτη, θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν τον Χριστό, μιας και όταν άρχισε να υλοποιείται το πλάνο της σειράς, ήταν ήδη αρκετά αναγνωρίσιμοι στο κοινό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς επικράτησε η άποψη ότι ο πρωταγωνιστής θα έπρεπε να θυμίζει τον Ιησού που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

Όσο για τον Ρόμπερτ Πάουελ, αρχικά δοκιμάστηκε για το ρόλο του Ιούδα Ισκαριώτη. Όμως, τα τεράστια και καταγάλανα μάτια του δεν πέρασαν απαρατήρητα και αφού τον έστειλαν για… μαύρισμα, τελικά τον επέλεξαν για το ρόλο του Χριστού.

Πολλά μάλιστα έχουν γραφεί για το τρικ με τα μάτια του, τα οποία σε κάθε σκηνή καθηλώνουν. Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, το τρικ δεν ήταν τίποτε άλλο από συγκεκριμένο μακιγιάζ στο πάνω και κάτω βλέφαρο με άσπρο και γαλάζιο μολύβι, ώστε το βλέμμα του να αποκτήσει βάθος και υπεράνθρωπα χαρακτηριστικά!

Η ιδέα για τη δημιουργία της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» ήταν του Πάπα Παύλου του 6ου, ενώ ο Φράνκο Τζεφιρέλι αρχικά αρνήθηκε την πρόταση!

Για να ολοκληρωθεί η ταινία χρειάστηκαν πάνω από εννέα μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, υπό δύσκολες όμως συνθήκες. Οι σκηνές των συναγωγών έλαβαν χώρα στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ στην Μαροκινή πόλη Μοναστήρι.

Η παραγωγή κόστισε περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η σειρά ήταν υποψήφια σε πέντε κατηγορίες στα βρετανικά BAFTA, χωρίς όμως να αποσπάσει κάποιο βραβείο.



antenna




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου