Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από την τραγωδία με το ελικόπτερο στο Σαραντάπορο

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με εντολή του Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, για το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς επιβαίνοντες του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε σε περιοχή του Σαραντάπορου.

Το μοιραίο συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου λίγο πριν τις 8:00 όταν χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου από τα ραντάρ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό του.

Τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 11:00, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο, υπάρχουν πεσμένα καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ, ενώ παραμένει άγνωστο αν το ελικόπτερο συγκρούστηκε στα καλώδια ή αν κατά την πτώση του τα παρέσυρε. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.





kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου