Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Πως έπεσε το ελικόπτερο του Στρατού. Οι πρώτες εκτιμήσεις- Ο υποστράτηγος που χάθηκε και η μόνη επιζήσασα

Τραγωδία για την Αεροπορία Στρατού.
 Τέσσερις νεκροί και μια τραυματισμένη Αρχιλοχίας είναι ο απολογισμός της πτώσης του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ της Αεροπορίας Στρατού, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και είχε προορισμό της Κοζάνη. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές για πτήση,αλλά δεν ήταν και εξαιρετικά καλές.


Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανόν το ελικόπτερο “χτύπησε” σε ηλεκτρικά καλώδια και συνετρίβη. Τα δύο μέλη του πληρώματος και δύο από τους τρεις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν,βαρειά τραυματισμένη είναι η Αρχιλοχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».


Ιωάννης Τζανιδάκης: Ο υποστράτηγος που σκοτώθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου


Ο Κρητικός Υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων, Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, είναι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς που θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και όλο το πανελλήνιο.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης επέβαινε στο ελικόπτερου, τύπου Χιούι, που συνετρίβη το πρωί στο Σαραντοπόρο Ελασσόνας, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση, που γίνεται μία φορά το μήνα, για τον έλεγχο των συνόρων.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης κατάγονταν από την Αρχαία Ελεύθερνα, του Ρεθύμνου και μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε τοποθετηθεί υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.




Βασιλική Πλεξίδα: Η μόνη που βγήκε ζωντανή από την συντριβή του ελικοπτέρου


Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μόνη επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα.

Επέβαινε στο ελικόπτερο τύπου Χιούι που συντρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας σήμερα το πρωί.

Η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα εντοπίστηκε τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα αρχιλοχίας κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν μαζί της και εντοπίστηκαν νεκροί ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολογαχός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

Η Βασιλική είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ο πατέρας της Οδυσσέας Πλεξίδας η Βασιλική έχει υποστεί κατάγματα στην λεκάνη αλλά εκδορές στα χέρια αλλά είναι εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μένει με τον σύζυγό της, επίσης αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο και η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα.

«Από θαύμα ζει η κορούλα μου. Ο Θεός είναι μεγάλος. Έχω μιλήσει μόνο με τους γιατρούς στο τηλέφωνο και μου είπαν οτι έχει κάταγμα στη λεκάνη και εκδορές στα χέρια και πόδια. Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή γιατί μένουμε Τρίκαλα και πηγαίνω στη Θεσσαλονίκη κοντά στο παιδί μου. Συλλυπητήρια σε αυτές τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους. Τον ήξερα τον Κωνσταντίνο Χατζή, ήταν μαζί με τη κόρη μου, πολύ καλό παιδί. Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους» λέει  προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και πως η κόρη της, αν και τραυματισμένη είναι ζωντανή και εκτός κινδύνου.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσαν ο πατέρας και η μητέρα της










madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου