Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αστάθεια του καιρού με πτώση του υδραργύρου και χιόνια στα ορεινά – Πότε βελτιώνεται

Οι μεσημεριανές αστάθειες θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι και το Σάββατο στα ηπειρωτικά ενώ το σύστημα χαμηλών πιέσεων (βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο κάτω από τα 1010hPa) που επηρεάζει τα Βαλκάνια θα κινηθεί ανατολικότερα και θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνεμοι να στραφούν σε βόρειους και να έχουμε πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ κάποιες χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700-800 μ. ίσως και πιο χαμηλά).
Βελτίωση του καιρού αναμένουμε από την Κυριακή όπου θα σημειωθεί και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Για τις επόμενες ώρες: Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά την Μακεδονία και από το απόγευμα και στη Θράκη εξαιτίας της αυξημένης αστάθειας.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες που στα ηπειρωτικά ενδέχεται να αφήσουν τοπικούς όμβρους . Η θερμοκρασία στις 22-23 βαθμούς.

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Για την Πέμπτη βροχές αναμένονται στη Θράκη καθώς και τα νησιά του αν Αιγαίου με την συνοδεία κάποιων ηλεκτρικών. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέσα στη μέρα και στο βόρειο Ιόνιο καθώς και στην Ήπειρο όπου θα έχουμε από το βράδυ και κάποιες χιονοπτώσεις από τα 800 μ. περίπου. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες που στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αργά το απόγευμα θα αφήσουν κάποιους όμβρους.Η θερμοκρασία στους 21-22°C στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει του 11-13°C ενώ οι άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί στο Αιγαίο 5-6bf NA και στο Ιόνιο 6-7bf BΔ.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

H Παρασκευή θα κυλήσει σχετικά ομαλά στη χώρα. Τις πρωϊνές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά ( 700 μ.) της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι στη Θράκη καθώς και στα ηπειρωτικά της δυτικής χώρας χωρίς να δίνουν όμως κάτι αξιόλογο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά ενώ τις πρωϊνές ώρες παγετός θα σημειωθεί στην περιοχή της Ηπείρου κοντά στους ορεινούς όγκους.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Το Σάββατο ο καιρός στη βόρεια και κεντρική χώρα θα βελτιωθεί και παρατηρούνται μόνο τοπικές νεφώσεις. Στην κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο την Αττική αλλά και την Κρήτη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες . Τα φαινόμενα πάντως αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Καταιγίδα πιθανώς να εκδηλωθεί το Σάββατο και στην Αττική. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ενώ παγετός θα σημειωθεί το πρωί του Σαββάτου στην Θράκη και την Ήπειρο καθώς και στην δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 5-6 bf ενώ στο Καρπάθιο πέλαγος θα αγγίξουν και τα 7bf .

Kυριακή 23 Απριλίου 2017

Την Κυριακή του Θωμά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία . Η θερμοκρασία σε άνοδο περίπου στους 20-21°C ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι στα 4-5bf στο Καρπάθιο όμως θα συνεχίσουν να πνέουν τοπικά ισχυροί μέχρι και τα 7bf.




meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου