Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες και στη συνέχεια μίνι καύσωνας

Βαρομετρικό χαμηλό που οργανώνεται στα βόρεια Βαλκάνια έχει αρχίσει να κινείται προς τη χώρα μας και καθώς θα εισέρχεται θα δώσει ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων μέχρι και την Τρίτη όπου το βαρομετρικό χαμηλό θα εγκατασταθεί στην περιοχή ανατολικά των Δωδεκανήσων με κέντρο τα 998hPa.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα μας προσεγγίσουν και άλλα πιο αβαθή χαμηλά τα οποία λόγω της αυξημένης διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ των στρωμάτων της ατμόσφαιρας θα δίνουν μέσα στην εβδομάδα αυτό που αποκαλούμε μεσημβρινή αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως γύρω από την οροσειρά της Πίνδου.

Επίσης, «Μίνι πρώιμος καύσωνας»-ο πρώτος για φέτος-ο οποίος θα κορυφωθεί το Σάββατο φαίνεται να μας επηρεάζει.


Πιο αναλυτικά :

Tρίτη 9 Μαίου 2017

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρκετά βαρύς από την κεντρική Ελλάδα και βορειότερα με τις βροχές να ξεκινούν από τις πρώτες πρωινές πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και στην συνέχεια θα συνεχίσουν ανατολικότερα μέχρι και τη Θράκη. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία , την Ήπειρο την δυτική κεντρική(βροχοπτώσεις θα έχει και η Θεσσαλονίκη) και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη. Την Τρίτη η αστάθεια υπολογίζεται πως θα είναι στην περιοχή της Θράκης και της Ηπείρου αρκετά μεγάλη. Πιθανότητα βροχής υπάρχει και στην κεντρική Στερεά καθώς και στη βόρεια Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία σε πτώση κατά 1-2 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις κοντά στα 5bf στο Μυρτώο όμως θα αγγίξει και τα 7bf.

Τετάρτη 10 Μαίου 2017

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις βροχές να συνεχίσουν να επιμένουν στα ηπειρωτικά κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία . Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και τη Θράκη καθώς και τα νησιά του αν. Αιγαίου . Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι κοντά στα 4bf.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού το ίδιο καιρικό μοτίβο φαίνεται να έχουμε μέχρι και την Παρασκευή με καλές καιρικές συνθήκες και κάποιες βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά λόγω της αυξημένης αστάθειας. Από την Παρασκευή το πρώτο κύμα ζέστης για φέτος θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του με άνοδο της θερμοκρασίας και μέτριους νότιους ανέμους . Η κορύφωση της πρώτης θερμής εισβολής θα γίνει το Σάββατο όπου θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα συνθήκες »μίνι καύσωνα» με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε πολλές περιοχές τους 35°C .Να σημειώσουμε ότι η ζέστη θα δώσει έμφαση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου ο υδράργυρος τοπικά όπως στα Φάρσαλα τα Μέγαρα την Ελευσίνα το Άργος τη Λαμία ενδέχεται να αγγίξει και τους 37°C !!!




 meteoclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου