Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ : Η στιγμή της έκρηξης

- 22 νεκροί και 59 τραυματίες σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Arena
- Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά στην έξοδο του συναυλιακού χώρου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις
- Η βόμβα είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα
- Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Έχω ακόμα στα μαλλιά μου ανθρώπινο δέρμα και κόπρανα
- Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί


Ο συναυλιακός χώρος του Manchester Arena ήταν κατάμεστος για τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Σχεδόν 20.000 άνθρωποι ήταν εκεί για να δουν από κοντά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Όλοι τους έγιναν μάρτυρες της πλέον πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Βρετανίας μετά από τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στο Λονδίνο στις 7 Ιουλίου 2005.

Οι μαρτυρίες τους, συγκλονίζουν.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο Manchester Arena για τη συναυλία της Ariana Grande ήταν πολλά παιδιά, άλλωστε το κοινό της 23χρονης τραγουδίστριας είναι κυρίως έφηβοι, και οι γονείς τους που είτε τα συνόδευαν είτε είχαν πάει για να τα πάρουν.


Η στιγμή της έκρηξης στο φουαγιέ του Manchester Arena λίγο αφού είχε ολοκληρωθεί η συναυλία της Αριάνα Γκράντε έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό video. Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι την ώρα που ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.
Ο κόσμος που ήταν στη συναυλία  είχε σηκωθεί όρθιος και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει. Νέοι άνθρωποι που μόλις είχαν περάσει μια βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι.

Μέχρι που ακούστηκε ένας δυνατός τρόπος. Στο video ακούγεται αμέσως μετά μια κοπέλα να ρωτάει τι συμβαίνει, ενώ στο επάνω διάζωμα κόσμος αρχίζει να τρέχει πανικόβλητος και ακούγονται ουρλιαχτά. «Ω Θεέ μου» ακούγεται να λέει, ξαναρωτά τι συμβαίνει και τότε βλέπει κάτι που την τρομοκρατεί και βάζει τις φωνές.

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής: 

- Η αστυνομία κάνει λόγο για 22 νεκρούς - μεταξύ των οποίων και παιδιά και 59 τραυματίες

- Η αστυνομία λέει επίσης ότι ο δράστης ήταν άνδρας που δρούσε μόνος του και πέθανε αφού πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό

- Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι αν ο δράστης ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο

- Η έκρηξη έγινε έξω από την Αρένα στο φουαγιέ λίγο μετά τις 10.30 ώρα Βρετανίας λίγα λεπτά αφού είχε τελειώσει η συναυλία

- Δεν έχει αναγνωριστεί κανένα από τα θύματα - Δεν έχουν γίνει συλλήψεις - Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε 8 νοσοκομεία στο Μάντσεστερ

- Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Κόμπρα για τις 11 το πρωί ωρα Ελλάδος.

Δείτε τα σοκαριστικα video


. .


  Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, χθες βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.
Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του.


  Ανάληψη ευθύνης;
Video που ανέβηκε στο twitter εμφανίζει έναν άνδρα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μαντήλι να λέει πως η επίθεση στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους! Ο άνδρας, στο τέλος του video, δείχνει ένα χαρτί που γράφει Μάντσεστερ και την ημερομηνία 22.03.2017.
Για την ώρα, πάντως, από το Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης.

  Το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου