Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής της Τίτης Πατίκα στην Κοζάνη

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στο ανακαινισμένο Αρχοντικό Γρ. Βούρκα στην Κοζάνη, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής της Τίτης Πατίκα, συντηρήτριας έργων τέχνης. Την έκθεση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.



Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης εκδήλωσης, που εγκαινίασε πέρσι η ΕΦΑ Κοζάνης, υπό τον γενικό τίτλο «Η καλλιτεχνική έκφραση στο νομό Κοζάνης», με στόχο να παράσχει στήριξη και χώρο έκφρασης και έκθεσης σε παλιούς και νέους καλλιτέχνες του νομού.

Η έκθεση με τίτλο «Έκφραση, συναισθήματα, μετουσίωση, προβληματική για το σύγχρονο άνθρωπο», περιλαμβάνει έργα της τελευταίας πενταετίας της καλλιτέχνιδος, ενώ ιδιαίτερη ενότητα αποτελούν τα πρόσφατα έργα της, φιλοτεχνημένα σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Εκφραστικά πρόσωπα και φωτεινά χρώματα, παρμένα από την ελληνική φύση και τη θάλασσα, επιρροές από την αγιογραφία, με τεχνικές που διδάχτηκε από σημαντικούς δασκάλους αγιογράφους, συνδιαλέγονται αρμονικά σε ένα δημιουργικό ταξίδι αποτυπώνοντας συναισθήματα. Καμιά φορά, βρίσκουν την καλύτερη έκφρασή τους μέσα στον πόνο από την απώλεια στηριγμάτων ζωής.

Διάρκεια έκθεσης έως την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017
Επισκέψιμη καθημερινά, κατά τις ώρες 9.00-15.00
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου