Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αυλαία πανελλαδικών χωρίς προβλήματα στο Νομό Κοζάνης - Μηχανογραφικό 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ
– Πως έγραψαν οι μαθητές, τα πρώτα μηνύματα από το βαθμολογικό κέντρο της Κοζάνης
Αυλαία έριξαν την Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις και για τους υποψηφίους στα ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν σε τέσσερα μαθήματα.Πιο συγκεκριμένοι, οι πανελλαδικές ολοκληρώθηκαν με Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.
Από την Πέμπτη, ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα
(ξένες γλώσσες).


Μιλώντας η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα: «Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και για τα ΕΠΑΛ και για τα ΓΕΛ. Η διαδικασία πήγε ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα.
Παράλληλα, λειτουργεί και το βαθμολογικό κέντρο  και προχωράει πολύ καλά η βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς και το ειδικό εξεταστικό κέντρο, που ολοκλήρωσε την διαδικασία εξέτασης .
Την Πέμπτη στο 4ο ΓΕΛ λειτουργεί το ειδικό εξεταστικό για το μάθημα των αγγλικών και τα πάντα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς», ανέφερε.

Εντωμεταξύ, από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 ξεκινούν από την Τετάρτη 21-6-2017 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή  14-7-2017. Όπως σχολίασε η κ. Βόντσα «δόθηκε ήδη η δυνατότητα στους υποψηφίους να παίρνουν τους κωδικούς πρόσβασης από τα σχολεία τους, ώστε να είναι έτοιμοι για τα μηχανογραφικά.

Μέχρι τις 14 Ιουλίου θα μπορούν σιγά – σιγά να ετοιμάζονται για την υποβολή μηχανογραφικών, η οποία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης, για αυτό θα επανέλθουμε. Ωστόσο η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά και ολοκληρώνεται 14/7», σχολίασε η ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει ειδικό γραφείο σχολικού προσανατολισμού, που μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους, δίνοντας εξειδικευμένη βοήθεια στην κατάθεση του μηχανογραφικού. Αυτές τις ημέρες το εν λόγω γραφείο λειτουργεί τόσο πρωί , όσο και απόγευμα. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέξουν, όπως τόνισε, ποιες σχολές να επιλέξουν, ποιες τους ταιριάζουν, ποιες μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά η οικογένεια  κ.α.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εικόνα που υπάρχει για το πως έγραψαν οι υποψήφιοι, με βάση τα γραπτά που διορθώνονται στο βαθμολογικό κέντρο της Κοζάνης, σύμφωνα με την κ. Βόντσα, επιβεβαιώνεται ότι τα παιδιά δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στα μαθηματικά, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάσει τις βάσεις, που αναμένεται να πέσουν σε συγκεκριμένες σχολές . Μάλιστα, αρκετά παιδιά στα μαθηματικά δεν μπόρεσαν να πιάσουν τη βάση, ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα, τα θέματα ήταν για καλά διαβασμένους αλλά όχι εξεζητημένα.  Οι βαθμοί αναμένονται στο τέλος του μήνα.

Επιλογές διευθυντών – Εγγραφές ΕΠΑΛ

Ταυτόχρονα, η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιλέγει διευθυντές για σχολικές μονάδες, μάλιστα αύριο ξεκινούν οι συνεντεύξεις . Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου. Επίσης, ξεκίνησαν οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ, όπου γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού οι γονείς των ανήλικων μαθητών και οι ενήλικοι των εσπερινών πρέπει να εγγραφούν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. Η διαδικασία, ωστόσο, δεν είναι πολύ εύκολη, όπως παραδέχεται η ίδια.



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Α. Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

– όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2017, και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2015 ή 2016, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Β. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Γ. Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δ. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο 21 Ιουνίου με 14 Ιουλίου 2017.

Ε. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.




  prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου