Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Κοζάνη: Κινούμαι έξυπνα - Εβδομάδα Κινητικότητας

«Κινούμαι έξυπνα» είναι ο τίτλος της  σημερινής δράσης  (Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017), που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο πλαίσιο  της Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμο Κοζάνη. Με αφετηρία το Σιδηροδρομικό Σταθμό και τέρμα την Πλατεία Νίκης, με τα πόδια, ποδήλατα ή άλλα ηλεκτρικά μέσα, μέσω της βέλτιστης διαδρομής όπως αυτή αξιολογήθηκε από τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων της Κυριακής.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν οδηγίες για τη χρήση στο κινητό τους εφαρμογών και  εργαλείων που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου,για να τις χρησιμοποιήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης ώστε να εκτιμηθούν έπειτα τα αποτελέσματα. Οι εφαρμογές είναι η Mobility Idea, όπου οι συμμετέχοντες θα μπουν στην πλατφόρμα κατάθεσης ιδεών και σχολίων για την κυκλοφορία και τους δημόσιους χώρους της Κοζάνης, η  Google Maps, όπου θα χρησιμοποιήσουν τους χάρτες της Google για να σχεδιάσουν ιδέες σχόλια και να αναδείξουν προβλήματα, η Strava για την καταγραφή των καθημερινών διαδρομών με τα πόδια ή με ποδήλατο, ψηφιακό ηχόμετρο (sound meter). Παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή της ExaMobile S.A. για την καταγραφή καθημερινών θορύβων στην πόλη, σε χαρακτηριστικά σημεία της, η καταγραφή φωτεινότητας καθώς και η εφαρμογή Lux Camera του Tu Anh Do για την καταγραφή χαρακτηριστικών φωτεινών ή σκοτεινών σημείων της Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την  δράση κινούμαι «Έντεχνα», όπου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Νίκης, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώνει εικαστικά εργαστήρια με θέμα την εβδομάδα κινητικότητας.

Το πρόγραμμα της σημερινής δράσης ολοκληρώνεται με απογευματινή Πεζοπορία με το ΣΕΟ, στις  6 το απόγευμα με εκκίνηση την πλατεία  Σκ΄ρκας.



ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου