Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σε 4ωρη κινητοποίηση σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, προχωρούν σήμερα οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, προγραμματίζοντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 στο υπουργείο Υγείας.


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ και την Πρόνοια.

«To ένα μετά το άλλο επιστρέφονται αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο.  Αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι περίπου 500 συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση» τονίζει η ΟΕΝΓΕ. «Οι επίτροποι αφού επικαλούνται τους αντεργατικούς νόμους, κρίνουν  ότι 'η δαπάνη' για την πληρωμή των μισθών 'δεν είναι σύννομη' επειδή 'η συνολική διάρκεια απασχόλησης υπερβαίνει τους 12 μήνες'. Μάλιστα θεωρούν ότι η ανανέωση της θητείας των συναδέλφων επικουρικών που προσλήφθηκαν με ετήσια σύμβαση είναι νόμιμη μόνο εφόσον 'το κόστος μισθοδοσίας ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα'».

«Η θητεία του Επικουρικού Προσωπικού στο ΕΣΥ την Πρόνοια, ανανεώθηκε έως 31-12/2018.
Στις κινητοποιήσεις που οργανώσαμε για την ανανέωση των συμβάσεών τους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας. Γνωστοποιήσαμε στον Υπουργό Υγείας τις αποφάσεις Επιτρόπων και τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιστρέφουν αθεώρητα εντάλματα πληρωμής, θεωρώντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μήνου. Ζητήσαμε την Μονιμοποίηση του υπηρετούντος Επικουρικού Προσωπικού και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Ο Υπουργός μας απάντησε ότι, «εμείς είμαστε Κυβέρνηση και αποφασίζουμε». Όμως σήμερα Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής του Επικουρικού Προσωπικού σε πολλά Νοσοκομεία. Οι συνάδελφοι βρίσκονται στον αέρα, σε ομηρία» αναφέρει από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ.







newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου