Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στον Όλυμπο. Θρήνος για τον 26χρονο Ηλία

Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο ο άδικος χαμός ενός νεαρού ορειβάτη στον Όλυμπο, όπου είχε πάει για βόλτα με τον φίλο του.
Ο 26χρονος Ηλίας ανασύρθηκε νεκρός από γκρεμό βάθους περίπου 150 μέτρων και ανασύρθηκε με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού ύστερα από ώρες προσπαθειών.



Ο δεύτερος ορειβάτης 25 ετών εντοπίστηκε από τους Πυροσβέστες σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων και είναι καλά στην υγεία του, αλλά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου έμαθε για το θάνατο του συμφοιτητή του και κατέρρευσε. "Πονάει η ψυχή μου, δεν θέλω να σκέφτομαι τη έζησα εκεί πάνω" τονίζει συνεχώς ο 25χρονος, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ.



Είναι εκείνος που όταν είδε τον φίλο του στο γκρεμό κάλεσε σε βοήθεια με το κινητό του τηλέφωνο, ενημερώνοντας τους διασώστες ότι η κατάστασή του ήταν κρίσιμη.

«Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα. Στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν, ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελος Φαλάρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο άτυχος Ηλίας σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και αγαπούσε τα σπορ όπως την ορειβασία αλλά και την ιππασία.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε η Πυροσβεστική βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης ορειβατών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην περιοχή καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» στο Όρος Όλυμπος, του νομού Πιερίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λιτοχώρου, Κατερίνης και της 2ης ΕΜΑΚ.

 





protothema
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου