Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Δέκα ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Όσο περνούν οι μέρες, ονειρευόμαστε λευκά Χριστούγεννα. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πώς θα είναι ο καιρός, μπορούμε τουλάχιστον να παίξουμε με το ντεκόρ των ημερών και να σκηνοθετήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των ονείρων μας, ένα δέντρο παντός καιρού.


1. Θαλασσινό. Με αστερίες, κοχύλια, δίχτυα, ιππόκαμπους, ψάρια, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας πάει συνειρμικά στο απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι.


2. Ασημένιο. Φουτουριστικό, λαμπερό, μελλοντολογικό. Ασημένιες γιρλάντες και μπάλες, γκλίτερ σε κάθε κλαδί. Μήπως να φορέσουμε και ασημένια γυαλιά για να δούμε όλα ακόμη πιο αστραφτερά;

3. Ξύλινο. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε έξοδα. Αρκεί να βρούμε μια κορδέλα με το μέτρο και να κρεμάσουμε όλα τα αγαπημένα παιχνίδια που έχουμε συλλέξει εδώ και χρόνια.
4. Extra large. Εδώ ο μινιμαλισμός αποτελεί άγνωστη λέξη. Οπότε μπορούμε να σιγουρευτούμε πρώτα ότι τα κλαδιά του δέντρου μας θα αντέξουν τόσο βάρος και να παίξουμε αποκλειστικά με λιγότερα αλλά υπερμεγέθη στολίδια. Κρίση; Eμείς ελπίζουμε σε καλές μέρες.


5. Moνοχρωματικό. Καμία υπερβολή, κανένας πειραματισμός. Εδώ απαιτείται αυστηρότητα και συνέπεια. Πράσινο δέντρο με αποκλειστικά κόκκινες μπάλες. Αυτό. Και το αστέρι; Κόκκινο κι αυτό.

6. Μπλε. Το μπλε ταιριάζει με το χρυσό, οπότε εδώ ο συνδυασμός, αν πετύχει, μπορεί να είναι μαγικός. Κι αν έχουμε χρόνια να αγοράσουμε καινούργια στολίδια, τώρα είναι η στιγμή. Στοχευμένα πια.

7. Παστέλ. Νεορομαντικό και ανοιξιάτικο. Όταν η μόδα επιβάλλει κάθε τόσο νέες τάσεις, γιατί να μην τις υιοθετήσουμε και στο χριστουγεννιάτικο ντεκόρ; Αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε χρήματα, μπορούμε να βρούμε την ιδέα και να φτιάξουμε δικά μας στολίδια με ευτελή υλικά. Μπάλες από γκοφρέ χαρτιά; Γιατί όχι;

8. Όμπρε. Ντεγκραντέ, δηλαδή, διχρωμία, με δυο αποχρώσεις που αλληλοσυμπληρώνονται. Εδώ θα δυσκολευτούμε λίγο παραπάνω, καθώς πρέπει να ξεκινήσουμε από πάνω προς τα κάτω, ή το αντίθετο. Καφέ προς λαδί, πορτοκαλί προς κόκκινο, γαλάζιο προς μπλε… Έτοιμο.

9. Γεωμετρικό. Μετρημένες γωνίες, αριστοτεχνικά τοποθετημένες μπάλες, στολίδια που συναντούν την απόλυτη συμμετρία. Αν δεν μπορείτε να το πετύχετε μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια.


10. Μίνι. Όσο πιο μικρό το δέντρο, τόσο πιο χαριτωμένο, όχι απαραίτητα και οικονομικό. Γιατί αν πετύχουμε αυτό που θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μινιατούρα σε συσκευασία…Ikebana. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια άραγε;




ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου